Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö

Action Point Windows

Action Point

MK Games 2002

Action Pointissa pelaaja ohjaa pientä, mutta pippurista hävittäjäkonetta, joka taistelee vihreitä ja mustia palloja vastaan keräillen samalla ase- ja aikabonuksia. Ilman aikabonuksia peli ei kestä kuin pari minuuttia. Graafinen ulkoasu on kuin parinkymmenen vuoden takaa, mutta on selkeä ja ajaa hyvin asiansa. Action Point on parhaimmillaan pieninä annoksina.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium 160 MHz
Tiedostonimi: apse12.zip

17.3.2006 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Marvek.

Peli sai arvosanan 6/10.

6
Kunnon aseella kelpaa räiskiä.

Kunnon aseella kelpaa räiskiä.

Bonuksen tavallisin kohtalo.

Bonuksen tavallisin kohtalo.

Action Point on Space Invaders -klassikon jalanjäljissä tarpova räiskintäpeli. Avaruusolioiden sijasta pelissä ammutaan erivärisiä palloja samalla kuin yritetään saada kerättyä pallojen seassa ilmestyvät bonukset. Osa bonuksista parantaa pelaajan käytössä olevaa asetta, osa antaa pelaajalle lisää aikaa. Peli päättyy ajan loppumiseen ja kestää tavallisesti kahdesta kolmeen minuuttia.

Räiskintää

Action Point on räiskintää puhtaimmillaan. Pelin tarkoitus on tuhota hävittäjäaluksella mahdollisimman paljon ruudun yläreunasta ilmestyviä vihreitä ja mustia palloja ennen ajan kulumista loppuun. Kaikkea ei ehdi millään tuhota, ja palloja osuu väistämättä sekä pelaajan alukseen että ruudun alareunaan. Mikäli pelaajan alukseen osuu liian monta palloa, peli päättyy jo ennen ajan loppumista. Vihreiden ja mustien pallojen lisäksi ruudun yläreunasta valuu tasaiseen tahtiin bonusesineitä. Toisin kuin vihreät pallot, mustat pallot lopettavat pelin osuessaan pelaajan alukseen. Mustat pallot ovat vihreitä palloja helpompia tuhota, koska ne, toisin kuin vihreät pallot, hakeutuvat pelaajan alusta kohti ja lähestyvät sen vuoksi suoraan edestä.

Action Pointin maailmassa ei ammusten loppumista tunneta. Sen seurauksena ampuminen on aika huoletonta, oikeastaan liiankin huoletonta, koska ainoa syy päästää tulitusnäppäin ylös on bonusesineiden kerääminen. Bonuksia on kahdenlaisia, lisäaikaa ja parempia aseita. Bonuksien tuhoamisesta pelaajaa rangaistaan miinuspisteillä. Vastaavasti pallojen tuhoamisesta palkitaan pisteillä. Pisteiden laskemisessa on mukana myös tehokkuuskerroin, joka määräytyy ilmeisesti tuhottujen pallojen määrästä suhteessa tuhoamatta jääneiden pallojen määrään. Lopullinen pistemäärä on tehokkuuskertoimen ja pelin loppuun mennessä kerättyjen pisteiden tulo.

Collateral damage

Action Pointissa aluksi saatavalla tuhnukonekiväärillä ei pysty tuhoammaan palloja kovin tehokkaasti. Onneksi ensimmäisen asebonuksen saa yleensä melko nopeasti. Aloitusasetta paremmilla aseilla on turhan helppo osua bonuksiin, koska usein bonuksen huomaa vasta kun on ampunut ammuksen tai pari sitä kohti. Tehokkuuskerroin tosin nousee helposti paremmilla aseilla, mutta ilman aikabonuksia peli loppuu melko lyhyeen. Koska peli kuitenkin kestää vain pari minuuttia, ei bonusten ampumista tule juuri harmiteltua.

Action Pointin äänimaailma ei ole kovin runsas, mutta sitäkin miellyttävämpi. Pallojen tai bonusten osumisesta mihin tahansa ilmoitetaan mukavalla räjähdysäänellä, joka tosin muuttuu nopeasti monotoniseksi, koska osumia tapahtuu jatkuvasti. Musiikki on tyypillistä arcadepeleille, mutta onnistuu kuullostamaan hyvältä. Hieman erikoisena piirteenä ampumisesta ei kuulu ääntä.

Tahmeaa ja toistavaa

Action Point ei lopulta tarjoa kovin paljoa. Selkeän 2D-grafiikan ja miellyttävän äänimaailman lisänä ei enää juurikaan pelillisiä elementtejä ole. Peli on Space Invadersin luokkaa vaihtelun suhteen, ja se ei nykyään ole kovin hyvä asia. Action Point ei varmasti saa valvomaan yön yli, mutta sen pariin kuitenkin palaa mielellään vaikka vain yhden pelikerran ajaksi. Mutta usein vain yhden pelikerran ajaksi.

Action Point tuntuu vakaalta pelitä. Pelin loputtuakin bonuksia voi vielä ilmestyä, mutta sillä ei ole grafiikan sotkemisen lisäksi merkitystä. Merkitystä sen sijaan on sillä, että ruudun ollessa täynnä palloja ja räjähdyksiä peli ajoittain tahmaa jopa kohtuullisen tehokkaalla koneella.

Kävijäarvostelut – 1/10

Action Point - Jumalatonta paskaa
yleensä Clickteamin tuotteilla tehdyt pelit ovat rektumista. Action Point ei tee poikkeusta.
Action Point taitaa olla paskimpia (suomi)pelejä joita olen koskaan pelannut. Grafiikka on kamalaa; hävittäjäsuihkari ei millään keinolla näytä sopivan pelin taustaan, joka on ärsyttävästi räikeän sininen. Rumaa pientä suihkariamme uhkaavat vihreät ja mustat pallot, jotka ovat pateettisen sopimattomia vihollisia mihinkään peliin. Kaiken kukkuraksi pelin taustalla soi hermoja raiskaava musiikki. Peliaikakin on auttamattoman lyhyt, yleensä se on vähän päälle kaksi minuuttia eikä peli yhtään millään tavalla houkuta pelaamaan itseään uudestaan. Onko tässä pelissä siis yhtään mitään hyvää? Vastaus on hyvinkin yksinkertainen: ei.
Hyi vittu.

1/10erno 15.4.2006 22:54 (muokattu kerran, 21.10.2006 17:07)

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö