latausikoni

Lataa pelit (Bittorrent)
magnetMagnet-linkki

Keskustele:
#suomipelit.com @ ircnet

Pelitietokanta

Tälle sivulle on koottu Suomipelit.comin pelitietokanta ja arvostelut sellaisena kuin ne olivat sivuston sulkeutuessa. Tietojen paikkaansapitävyydestä ei ole kaikkien pelien osalta takuuta.

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö

Molez DOS

Molez

FRACTiLE Games 1997

Sivulta kuvattujen, reaaliaikaisten räiskintöjen edelläkävijänä toiminut Molez on iästäänkin huolimatta miellyttävä pelikokemus, jonka voi jakaa jopa kolmen kaverinsa kanssa. Melko kankea ohjattavuus ei estä hyvään pelituntumaan pääsemistä, ja pian kentillä mitataankin parhaan tappajamyyrän taitoja.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 100 MHz Pentium, 8 Mt RAM ja VBE 1.2:a tukeva näytönohjain
Tiedostonimi: molez110.zip

5.8.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut FearMTC.

Peli sai arvosanan 8/10.

8
Moo At The Moon Windows

Moo At The Moon

Kloonigames 2007

Moo At The Moonissa lehmät lentävät pelaajan ohjastuksella. Pelkästään hiiren vasemmalla näppäimellä pelattava peli voi olla hyvin lyhytaikainen kokemus, mutta pelimekaniikan oppimiseen saattaa kulua tovi (0,5 min). Moo At The Moonissa pelaajalehmä ottaa tukea tähdistä yrittäessään lentää kuuhun.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 1 GHz, 256 Mt RAM
Tiedostonimi: moo01.zip

Muukalaisten yö (Alien Incident) DOS

Muukalaisten yö (Alien Incident)

Housemarque 1996

Muukalaisten yö on Housemarquen kehittämä ja Gametekin vuonna 1996 julkaisema seikkailupeli. Muukalaisten yössä pelaaja seikkailee Benjamin Richards -nimisellä teinipojalla, jonka pitää pelastaa maailma avaruusolioilta. Pelityylinä toimii point-and-click.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: 486/66, 8 MB RAM, VESA-näytönohjain, Soundblaster-yhteensopiva äänikortti

Nano Windows

Nano

Bonebroke Games 2006

Nano on luolalentely, jossa taistellaan nanometrien luokassa. Taistelut käydään monipuolisissa ympäristöissä, joissa on paljon tuhottavaa ja liikkuvia objekteja. Jopa kiusaava syöjäbakteeri on mukana.

Nano tuo paljon uutta luolalentelyn genreen. Siinä on täydet 3D-grafiikat sekä erinomainen fysiikanmallinnus. Peli on tällä hetkellä saatavina pelkästään moninpelibetana, testiversiona, jonka tarkoituksena on tuoda esille peliin lipsahtaneita virheitä. Nanon kehitys on jäädytetty, ja jos peli aikanaan valmistuu, pääsee siinä pelaamaan esimerkiksi juonivetoista yksinpeliä.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Beta
Vaatimukset: 1.2 GHz, 256 Mt RAM, 64 Mt näytönohjaimessa, DirectX 7
Tiedostonimi: nanob131.zip

Netherworld Muut

Netherworld

Jukka Tapanimäki 1988

Netherworld on omaperäinen taitopeli, jossa tulee kerätä timantit ja siirtyä teleporttiin. Pääosassa on akselinsa ympäri pyörivä kappale, jonka herkkää hipiää pitää matkan varrella suojella.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: Commodore 64

NetSoccer Windows

NetSoccer

Johannes Eski ja Pauli Laukkanen 2006

NetSoccer on verkossa pelattava jalkapallopeli. Peli on omalaatuinen siinä mielessä, että siinä ohjataan vain yhtä pelaajaa, toisin kuin monissa muissa jalkapallopeleissä.

Pelillä on laaja faniryhmä internetissä, ja virallisella sivulla on laajat foorumit, missä voi tavata ja haastaa muita pelaajia. Peli on ilmainen, mutta virallisella sivulla voi ostaa "VIP-aikaa", joka avaa monia lisäominaisuuksia.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Windows XP, DirectX 8.1
Tiedostonimi: netso1084.zip

Kävijöiden näkemys: 6/10 (1 arvio)

Netto Windows

Netto

Antti Karttunen 1998

Netto sisältää kolme RAY:n peliautomaattia: Ässäpokeri, Jokeripokeri ja Pokeri 200. Pelit vastaavat toiminnaltaan täysin esikuviaan – ainakin ulkoapäin. Grafiikassa tosin on menty paikoin siitä, mistä aita on matalin. Jos pokerin pelaaminen koneella on mieleen mutta rahanmeno hirvittää, Netto on melko varmasti lataamisen arvoinen peli. Oikeita voittoja ei valitettavasti ole jaossa.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 486 50 MHz, Windows 95
Tiedostonimi: netto101.zip

8.1.2004 julkaistun arvostelun on kirjoittanut pllk.

Peli sai arvosanan 6/10.

6
NeuralPlay Windows

NeuralPlay

FireCross 2003

NeuralPlay on tyylikäs puzzlepeli FireCrossilta. Tarkoituksena siinä on tyhjentää ruutu erivärisistä palikoista muodostamalla niistä tarpeeksi pitkiä ketjuja. Alkuun vähän tetrismäiseltä tuntuva peli saattaa tuntua vieraalta, mutta peli-idean omaksuu nopeasti. NeuralPlay on todella kaunista katseltavaa sekä kuunneltavaa, eikä bugitkaan ole häiritsemässä nautinnollista pelikokemusta.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 233 MHz tietokone, 32 Mt RAM
Tiedostonimi: nplay10.zip

Notrium Windows

Notrium

Ville Mönkkönen 2003

Notrium tuo vanhan kunnon Robinson Crusoe -seikkailun nykyaikaan - tai pikemminkin vie sen tulevaisuuteen. Pelaaja heitetään haaksirikkoutuneen avaruusaluksen kapteenina tuntemattomalle planeetalle, jota asuttavat vihamieliset ötökät. Sen hankalissa olosuhteissa hänen täytyy yrittää selvitä hengissä, ja keinolla millä hyvänsä päästä pakenemaan uuden asuinpaikkansa paahtavia päiviä ja jäätäviä öitä.

Ville Mönkkösen uusin tuotos, Notrium on ehdottomasti yksi vuoden 2003 mielenkiintoisimpia tulokkaita. Vaikka se ei täysin viimeistelty olekaan, kannattaa sitä ehdottomasti kokeilla!

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 300 MHz, 64 Mt RAM, DirectX 8.1
Tiedostonimi: notri1341.zip

Kävijöiden näkemys: 9/10 (1 arvio)

On The Edge Windows

On The Edge

Azuris Productions 2007

On The Edge on esittelyversiossaan paineleva avaruusammuskelupeli. Siinä entinen NASAn avaruuspilotti löytää itsensä vihamielisten muukalaisten avaruusasemalta, ja tietenkin oma tie täytyy taistella läpi kenttien. Tykkitornien, tyhjiön yli hyppimisen ja vihollisten lomassa pelaaja pääsee päivittämään alustaan tehokaammilla aseilla ja muilla tarvikkeilla.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Beta
Vaatimukset: 1 GHz, 256 Mt RAM, GeForce 3- tai vastaava näytönohjain ja Windows 2000/XP/Vista
Tiedostonimi: ote11.zip

Operation Cleaner DOS

Operation Cleaner

Jan Nyman 1998

Operation Cleanerissa pelaaja on juuri perustetun räjäytysfirman johtaja, jonka tarkoituksena on tehdä firmasta kuuluisa purkutöitä hoitava yhtiö. Matka kuuluisuuteen on sangen kivinen, eivätkä asukkaat tykkää mikäli heidän talostaan puuttuu yhtäkkiä seinä tai parikin. Mutta, mikäli toinen nimesi on "TNT", lataa tämä peli ja aloita räjäyttely!

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 486
Tiedostonimi: clean10.zip

23.6.2004 julkaistun arvostelun on kirjoittanut nlampola.

Peli sai arvosanan 7/10.

7
Operation Cleaner 2 Windows

Operation Cleaner 2

Jan Nyman 2005

Jan Nyman palaa rakennusten purkamisen räjähtävän luovaan maailmaan uutuuspelissään Operation Cleaner 2. Uudessa Operation Cleanerissa grafiikat, fysiikat ja käyttöliittymä ovat parantuneet, ja taloja saa rakennettua laajennetulla palikkamäärällä itse, tai sitten tasogeneraattorilla. Räjäytykset voi nyt ajoittaa ja suunnata.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Ei tiedossa
Tiedostonimi: oc2_12.zip

Kävijöiden näkemys: 5.7/10 (3 arviota)

Orb Wars DOS

Orb Wars

Simo Savolainen 1997

Orb Wars on luolalentely, jonka monipuolisuutta on rikastettu muun muassa kilpa-ajoradoilla sekä sillä, että tällä kertaa lennellään kuulanmuotoisilla härveleillä. Tähän ideat ja muu hauskuus sitten päättyykin, sillä Orb Wars on sisällöltään niukka sekä graafisesti väritön ja ilmeetön. Koska pelin äänetkin jättävät toivomisen varaa, Orb Warsia ei voi suositella muille kuin aivan fanaattisimmille luolalentelyn ystäville.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: 486, mutta Pentiumia suositellaan
Tiedostonimi: owars11.zip

23.10.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 4/10.

4
Orbital Sniper Mobiililaitteet Mac Windows

Orbital Sniper

Jari Komppa 2002

Orbital Sniper on kahvitaukojen ratoksi sopivaa näpyttelyä, jossa yritetään puolustaa maailman hallitsijoita vihamielisiltä salamurhaajilta. Mielenkiintoista ja lupaavaa peliä vaivaa kuitenkin silmiinpistävä keskeneräisyys.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Ei tiedossa
Tiedostonimi: orbit120.zip

28.7.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut jalaine.

Peli sai arvosanan 6/10.

6
Orvelot Linux DOS Windows

Orvelot

Jukka Kokkonen 2000

Vaikka Orvelot onkin hieman keskeneräinen ja vaikeasti lähestyttävä peli, on se silti aivan pelattavat kokonaisuus. Äänien olemattomuus, grafiikan karuus sekä muut ikävyydet syövät tietysti peli-iloa. Todellisille strategiapelien ystäville Orvelot on kuitenkin melko mukava kokemus, mutta muiden ei kannata vaivautua kokeilemaan.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 120 MHz prosessori
Tiedostonimi: orvlt096.zip

12.11.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut TZ.

Peli sai arvosanan 6/10.

Kävijöiden näkemys: 10/10 (1 arvio)

6
Pac Brothers Windows

Pac Brothers

Skitso Productions 2003

Skitso Productionsin uusin peli, Pac Brothers, on mielenkiintoinen yhdistelmä kahta klassikkopeliä, Bubble Bobblea ja Pacmania. Kun jännän idean ympärille kasataan vielä toimivat grafiikat, äänimaailma sekä mahdottomasti kerättävää bonustavaraa, kyseessä ei voi olla peli, jonka pystyisi ohittamaan pelkällä olankohautuksella.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: 120 MHz prosessori, 16 Mt muistia
Tiedostonimi: pbros10.zip

31.8.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 9/10.

Kävijöiden näkemys: 8.2/10 (5 arviota)

9
Painterboy Muut

Painterboy

Chart Top Design 1986

Painterboy on Tikkurilan mainospeli, joka kehitettiin vuonna 1986 Commodore 64:lle. Siinä asetutaan mainoksista tuttujen isän ja pojan maalinroiskeisiin kenkiin suorittamaan maalaustöitä eri puolille kaupunkia. Pelissä on sekä ajeluvaihe että maalausvaihe, jotka seuraavat toisiaan vuoronperään.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: Commodore 64

Pakoon III: First Blood Mobiililaitteet Mac Windows

Pakoon III: First Blood

Mayoneez 2008

Pakoon III: First Blood ei sisälläkään enää autoilua, vaan on pienimuotoinen puzzlepeli. Pelissä autetaan kananpoikia pääsemään aloituspisteestä loppupisteeseen räjäyttelemällä esteitä niiden tieltä pois. Aikapuitteet lisäävät ratkaisun keksimisen paineita.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 1 GHz, 256 Mt RAM
Tiedostonimi: pakoo3_10.zip

Pakoon! v1.ONE Windows

Pakoon! v1.ONE

Metal Oxide Software 2002

Metal Oxide Softwaren kaahailupeliä, Pakoon! v1.ONE: The Ultimate Desert Pizza Delivery Gamea, ei voi mainita samaan aikaan muiden suomipelien kanssa - sen enempää hyvässä kuin pahassakaan. Sen tarjoama vapaus ajella minne tahansa on ennennäkemätöntä kotimaisissa peleissä. Lisäksi ykkös-Pakoon!:n 3D-grafiikat ovat huippuluokkaa. Kyseessä on kuitenkin betavaiheelle jäänyt peli, ja se on buginen ja viimeistelemätön kokonaisuus. Pakoon! v1.ONEa voi kuitenkin suositella tehokkaan koneen omistajille.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Beta
Vaatimukset: Ainakin 600 MHz prosessori ja hyvin tehokas 3D-näytönohjain
Tiedostonimi: pakoo10.zip

20.1.2005 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 5/10.

Kävijöiden näkemys: 4/10 (1 arvio)

5
Pakoon! v2.Many Windows

Pakoon! v2.Many

Metal Oxide Software 2003

Pakoon! v2.Many on vauhdikas kaahailupeli, jossa lasketaan elävän elämän autoilla jyrkkiä vuorenrinteitä alas. Pelaaminen on hauskaa sellaisenaankin, mutta onneksi valittavissa on mukavasti pelimuotoja ja verkkopeli neljälle pelaajalle. Pakoon! 2.Manyn 3D-grafiikat suomalaisen tason ehdotonta huippua. Kakkos-Pakoon!:in pulma on siinä, että tekemistä ei kuitenkaan ole niin paljon, kuin kenties olisi ollut mahdollista.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 750 MHz, hyvä 3D-kortti (GeForce 2), 128 Mt RAM, Windows 98
Tiedostonimi: pakoo20.zip

13.9.2004 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 7/10.

Kävijöiden näkemys: 8.7/10 (3 arviota)

7
Paliroid DOS

Paliroid

Toni Viinanen 2004

Paliroid on Asteroids-klooni, jossa viivoista muodostunut avaruusraketti ampuu pitkin kenttää liiteleviä erikokoisia palikoita. Myös kaksinpeli onnistuu. Paliroidin nopeaa menoa vahvistavat yksinkertaisen persoonalliset grafiikat.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium 133 MHz, toiminee vanhemmillakin
Tiedostonimi: palir10.zip

7.9.2007 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Tomppu.

Peli sai arvosanan 5/10.

5
Parawormer II DOS

Parawormer II

JVsoft 1998

Parawormer kakkosessa ohjastat raskaasti aseistettua matoa lahdaten kaikki eteen sattuvat muut madot. Valitettavasti heillä on sama päämäärä kuin sinulla, ja tästä seuraa armoton onkimatojen verilöyly. Aseita on kaiken kaikkiaan viisi, joita kerätään kentältä löytyvistä boonuksista, samoin kuten energiaa ja ammuksia. Grafiikat sen sijaan ovat sitä tavallista, tosin Parawormer II todellakin on turhan intensiivinen, ja mukana on aika vaikeaa pysyä. Äänet hoitavat hommansa, vaikka ovatkin sitä tyypillistä epäselvää räminän ja sotahuutojen sekoitusta. Tosin, eihän siinä mitään vikaa ole, sopivathan ne hyvin tähän peliin. Kaikista huonoista puolistaan huolimatta PW II on hauskaa ajanvietettä ja tarjoaa tekemistä moneksi illaksi, aivan kuten Liero ja Molez.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 486
Tiedostonimi: paraw2_166.zip

Pathway to Glory Mobiililaitteet

Pathway to Glory

RedLynx Ltd. 2004

Nykyään vaikeasti hankittava Pathway to Glory oli Nokian N-Gagen parhaita pelejä. Kyseessä on vuoropohjainen taktinen toimintapeli, jossa toisen maailmansodan aikainen erikoissotilaiden ryhmä taistelee historiallisilla sotakentillä.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: N-Gage

Pathway to Glory: Ikusa Islands Mobiililaitteet

Pathway to Glory: Ikusa Islands

Redlynx Ltd. 2005

Kiitellyn Pathway to Gloryn jatko-osa, Pathway to Glory: Ikusa Islands, siirtää toiminnan toisen maailmansodan Tyynen valtameren taisteluihin. Edelleen taistellaan taktisesti ja vuoropohjaisesti ja uudistuksia piisaa niin pelimekaniikassa kuin juonenkuljetuksessa. Immersiota lisää pelihahmojen spontaani jutustelu kun taas itse pelikokemusta muokkaa paranneltu tekoäly.

1-6 pääsee pelaamaan Pathway to Glory: Ikusa Islandsia Bluetoothin yhdistämänä ja onlinetilassa N-Gage Arenassa, mikä ei enää liene mahdollista.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: N-Gage

Payback Time 2 DOS

Payback Time 2

Kari Luojus ja Niko Nevatie 1997

Payback Time on harvinaisen merkillinen peli, jossa seikkaillaan 2-4 henkilön tiimeillä X-Comin tyyppisessä ympäristössä. Jokaiselle tiimille valitaan sotilaita erilaisista organisaatioista, mutta kannattaa muistaa että sotilaita on vähän, ja siispä ne onkin syytä jakaa tasapuolisesti joukkueille. Pelinä Payback Time on todella mukaansa tempaava vuoropohjainen (argh) peli. Aseita ja sotisopia on paljon, samoin myös tuhottavaa.

Pelin mukana tulevat nykyään myös lähdekoodit!

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: DOS, Pentium riittänee
Tiedostonimi: pback21.zip

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö