latausikoni

Lataa pelit (Bittorrent)
magnetMagnet-linkki

Keskustele:
#suomipelit.com @ ircnet

Pelitietokanta

Tälle sivulle on koottu Suomipelit.comin pelitietokanta ja arvostelut sellaisena kuin ne olivat sivuston sulkeutuessa. Tietojen paikkaansapitävyydestä ei ole kaikkien pelien osalta takuuta.

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö

Quedex Muut

Quedex

Stavros Fasoulas 1987

Quedexissa ohjataan ketterästi liikkuvaa kuulaa sokkeloissa tavoitteenaan päästä maaliin ennen aikarajan umpeutumista. Pelin kymmenestä kentästä löytyy jos jonkinmoista haastetta, eikä peli ainakaan ole liian helppo.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: Commodore 64

Racing Pitch Windows

Racing Pitch

Secret Exit 2006

Tällaista peliä et aiemmin ole pelannut! Racing Pitch asettaa pelaajansa kilpa-auton moottorin tilalle. Pelissä mikrofoniin matkitaan kilpurin moottorinääniä, ja oikein tuotettu ääni lähettää auton saman tien liikkelle. Mukana on kolme ajohahmoa, yksitoista rataa ja tietenkin monta pelimoodia äänihuulten revittelyyn.

Pelin luonteesta johtuen Racing Pitch vaatii toimiakseen mikrofonin tietokoneeseen liitettynä.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 500 MHz, 128 Mt RAM, äänikortti, johon liitettynä mikrofoni
Tiedostonimi: pitch103.zip

Kävijöiden näkemys: 9/10 (1 arvio)

Rally Trophy Windows

Rally Trophy

Bugbear Entertainment 2001

Bugbear Entertainmentin Rally Trophy on Max Paynen ohella suuria voimannäytteitä suomalaisesta peliosaamisesta. Yhtä tunnettuja pelit eivät kuitenkaan ole, aivan turhaan tosin.

Rally Trophy ei ole aivan tavallinen ajopeli. Menopeleinä siinä on lukuisia 60- ja 70-luvun klassikkoautoja ja erilaisia ratoja reilut 20, demoversiossa ei päästä kuitenkaan kuin pariin rataan. Laajan sisällön lisäksi Rally Trophyssä on loistavat grafiikat, vaikka pelillä onkin jo hieman ikää. Tämä on pelkkää plussaa. Parhaimpien koneiden omistajat saavat pelin toimimaan parhailla asetuksilla ongelmitta, mutta myös hitaampien koneiden omistajat pääsevät nauttimaan tästä herkusta.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: Pentium II 300 MHz, 64 Mt RAM, 8 Mt 3D-kortti, Windows 95+
Tiedostonimi: rallt10.zip

Kävijöiden näkemys: 9/10 (1 arvio)

Rally-Sport DOS

Rally-Sport

Jukka Jäkälä 1996

Jukka Jäkälän Rally-Sport on mukavasti 3D-grafiikkaa hyödyntävä rallipeli. Pelattavuudeltaan ja tunnelmaltaan erinomaista peliä varjostavat kuitenkin erilaisten pelimuotojen ja viimeistelyn puute. Joka tapauksessa Rally-Sport kuuluu suomipelien klassikkoihin - siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: 386, VGA-näyttö
Tiedostonimi: ralls127.zip

27.10.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut pllk.

Peli sai arvosanan 7/10.

Kävijöiden näkemys: 7.8/10 (5 arviota)

7
Rekkaturvat - Truck Dismount Mac Windows

Rekkaturvat - Truck Dismount

Secret Exit 2003

Rekkaturvat on hyvin erikoisella idealla varustettu kyhäelmä, jossa pelaaja saa kiusata rekkakuskia oikein olan takaa. Valitettavasti alkuinnostuksen laannuttua peli muuttuu melkoisen tylsäksi, eikä sen pariin oikeastaan jaksaisi enää palata.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 400 MHz prosessori, Windows 98
Tiedostonimi: rekka101.zip

19.10.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut TZ.

Peli sai arvosanan 4/10.

Kävijöiden näkemys: 6.7/10 (3 arviota)

4
Rocket Chase DOS

Rocket Chase

Olli Haanperä 1995

Rocket Chase on vanha kunnon luolalentely, jossa on jättimäiset kentät ja mukava määrä erilaisia aluksia. Kentät ovat laajoja ja yksityiskohtaisia, ja lisää voi tehdä itse. Myöskin ääniefektit ovat toimivia, mutta eivät täydellisiä. Peli on nykyään freewarea, ja sen voi ladata ylläolveasta linkistä. Vain vanhahtava grafiikka on pieni miinus.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 486
Tiedostonimi: rchas170.zip

Rubik's Cube Windows

Rubik's Cube

Markus Ilmola 2003

Markus Ilmolan Rubik's Cube tuo kaikkien tunteman pulmakuution tietokoneen ruudulle kompaktina 3D-versiona. Mukana on kolme eri kokoista kuutiota vaikeusasteiksi sekä pelitilanteen tallennus. Myös kuution värejä pääsee halutessaan muokkaamaan.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 3D-kortti (OpenGL), Windows 95/98/NT/ME/2000/XP
Tiedostonimi: rubik11.zip

Ryssän kauhu DOS

Ryssän kauhu

Sheepart's Products 1998

Ryssän kauhu on talvisotaan sijoittuva koominen toimintapeli, jossa pelaaja astuu suomalaisen kk-sotilaan saappaisiin. Nuolilla ohjaten ase täytyy saada osumaan hyökkäystä varsin verkkaisesti tekeviin neukkusotilaisiin.

Varsin kamalalta näyttävä Ryssän kauhu on yksinkertaisuudestaan loistavaa huvia äänitehosteidensa takia. Kuulemme pelaajan huutavan kesken räiskinnän tuttuja suomalaisia voimasanoja sekä sananparsia tyyliin "tulta munille" hauskalla äänensävyllä. Kaatuvat neuvostosotilaat taas ulvovat koomisesti.

Iästään ja DOS-taustastaan huolimatta Ryssän kauhu toimii Windows XP:ssä ja vieläpä äänien kanssa.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 486 66 MHz, 16 Mt RAM, Sound Blaster 16
Tiedostonimi: ryssa10.zip

Kävijöiden näkemys: 5.5/10 (4 arviota)

Sanastus Windows

Sanastus

Antti Laaksonen 2005

Sanastus on Tetris-tyyppinen palikantiputtelupeli, jossa koetetaan saada putoavista kirjainpareista kasaan suomen kielen sanoja. Minimipituus sanalle Sanastuksessa on kolme kirjainta, mutta reilummin pisteitä saa pidemmistä sanoista. Jotta varmistuttaisiin siitä, että peli tuntee mahdollisimman paljon tutun kielemme sanoja, on Sanastuksessa niistä 27 000 kappaleen tietokanta.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Windows 95, DirectX 8 ja Visual Basic 6.0:n runtime-kirjastot
Tiedostonimi: sanas10.zip

Kävijöiden näkemys: 6/10 (3 arviota)

Sanxion Muut

Sanxion

Stavros Fasoulas 1986

Sanxion on Stavros Fasoulasin Commodore 64:lle kehittämä klassikkopeli, jossa tarkoituksena on lentää automaattisesti eteenpäin vierivän kentän halki. Tyylikkääseen ja viimeisteltyyn kokonaisuuteen sisältyy kaikki mitä onnistuneelta peliltä voi odottaa, ja se on edelleen hauska kaikkine vaihtuvine bonuskenttineen ja vihollisineen.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: Commodore 64

18.2.2009 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Tomppu.

Peli sai arvosanan 8/10.

8
Shadowgrounds Windows

Shadowgrounds

Frozenbyte 2005

Shadowgrounds on Frozenbyten räiskyvän hieno debyyttipeli. Se tarjoaa erinomaista grafiikkaa, tuntikaupalla hauskaa räiskintää sekä mittasuhteiltaan suuren, tosin hölmöhkön juonen.
Shadowgroundsissa yhdistyy hienosti mutkattomuus, pelattavuus ja hauskuus onnistuneeseen pakettiin. Peliä vaivaaviin ongelmiin kuuluu tekoälyn pätkiminen.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: 1,5 GHz, 384 Mt RAM, GeForce 4 Ti / Radeon 9000 tai parempi, Windows 2000/XP
Tiedostonimi: demo.html

5.2.2006 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 8/10.

Kävijöiden näkemys: 7.5/10 (2 arviota)

8
Shadowgrounds Survivor Windows

Shadowgrounds Survivor

Frozenbyte 2007

Shadowgrounds Survivor on menestyksekkään Shadowgrounds-räiskintäpelin jatko-osa, jossa muukalaisten Ganymedeen valloitus koetaan uudestaan toisten henkilöiden näkökulmasta.

Uusi Shadowgrounds syventää kaikkia osa-alueitaan entisestään: mukana on paremmat grafiikat, parempi fysiikanmallinnus, uusia pelielementtejä sekä RPG-tyylinen päivitysjärjestelmä aseille ja pelihahmoille. Mestarillinen Ari Pulkkinen jatkaa muusikkona.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: 1,5 GHz, 384 Mt RAM, GeForce 4 Ti / Radeon 9000 tai parempi, Windows 2000/XP
Tiedostonimi: 11200

Shattered Horizon Windows

Shattered Horizon

Futuremark Games Studio 2009

Futuremarkilta jyrähtää. Shattered Horizon on lupaus uudenlaisesta räiskintäpelistä, jossa painovoima on kokonaan unohdettu ja toimintaa on lähdetty tarkastelemaan toisenlaisesta näkökulmasta.

Haasteellisesta lähestymistavasta huolimatta Shattered Horizonin luvataan sisältävän miellyttävän ohjauksen painottomassa tilassa sekä mahdollisuuden taistelutaktiikoihin, jotka olisivat normaalissa ammuskelupelissä mahdottomia.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: Intel Core 2 Duo E6600 tai AMD Athlon64 X2 5600+, Nvidia GeForce 8800GT 256 Mt tai ATI Radeon HD 3870 256 Mt, 2 Gt RAM, Windows Vista, DirectX 10

ShortHike Windows

ShortHike

Mistaril 2005

ShortHike on simulaattoripeli, jossa valitaan hallinnoitaksi maata kiertävä avaruusasema tai yhdyskunta Marsin pinnalla. Pelaajan tulee huolehtia muun muassa avaruusasemansa tai yhdyskuntansa rahatilanteesta, sähköstä ja mahdollisen henkilöstön hyvinvoinnista.

Mistarilin ShortHike on jatkoa Space Station Managerille, ja pelin avaruusasemasimulaattori onkin sama kuin SSM:ssä. Marsin pinta on ShortHiken uusi ominaisuus. Toistaiseksi se ei tunnu niin valmiilta kuin avaruusasemapuoli.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: Pentium II, 256 Mt muistia (suositus), 1024*768 resoluutio
Tiedostonimi: short22.zip

Siilinki Windows

Siilinki

Siilisoftware 2006

Siilinki on tasohyppelypeli, jossa on tavoitteena läpäistä jokaisen maailman jokainen rata. Matkan varrella sinun on kerättävä hedelmiä, energiaa, lisäsiilejä, sekä varottava erilaisia vihollisia. Siilingissä ei turhilla juonilla herkutella, vaan se keskittyy lähinnä retrohenkeen ja pelattavuuteen.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Ei tiedossa
Tiedostonimi: siili10.zip

Kävijöiden näkemys: 4/10 (1 arvio)

SimpleWar DOS

SimpleWar

Jukka Kokkonen 1998

Jukka Kokkosen SimpleWar on nimensä mukaisesti yksinkertainen strategiapeli. Kyse onkin vain sotimisesta sekä liikuntapisteiden keräilystä. SimpleWar on taattua Jukka Kokkonen -laatua, mutta jotkut saattavat vierastaa pelin hyvinkin yksinkertaisia grafiikoita. SimpleWarin äänipuoli on helppo arvioida, koska pelistä tyystin puuttuvat kaikki äänitehosteet ja muu häläkkä.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Toimiva 486-tietokone
Tiedostonimi: simpw10.zip

Kävijöiden näkemys: 8/10 (1 arvio)

Ski Jump International 3 DOS

Ski Jump International 3

Ville Könönen 2000

Ski Jump International liitää pitkälle lähinnä loistavan pelattavuutensa ansiosta. Tässä on jälleen elävä esimerkki siitä, että kunhan muut palaset ovat kohdallaan ei grafiikoiden tarvitse olla ihan uusinta uutta.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: 486DX, VGA-näytönohjain
Tiedostonimi: sj311.zip

2.8.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut VilleT.

Peli sai arvosanan 7/10.

Kävijöiden näkemys: 9.2/10 (5 arviota)

7
Slicks 'n' Slide Mobiililaitteet DOS

Slicks 'n' Slide

Timo Kauppinen 1997

Slicks. Tuon nimen pitäisi sanoa suomaiselle pelaajalle jotain. Jos se ei sano, olet jättänyt huomaamatta ehkä legendaarisimman suomipelin ikinä. Tietämättömille (hävetkää!) kerrottakoon, että Slicks on ylhäältä kuvattu ajopeli, jossa kumi vinkuu ja aseet paukkuu. Kyllä, pelissä on aseet, mikä tuo aika annoksen asennetta koko pakettiin. Slicksin voi vieläkin rekisteröidä viiden euron hintaan, ja se kannattaa, jos kokemuksesta pitää. Grafiikoista viis, pääasiahan on Äksöni isolla Ä-kirjaimella! Rallipelien fanit, kokeilkaa.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: 486, VGA 256 väriä, 550 kt muistia (Valinnaiset: Äänikortti, hiiri, joystick)
Tiedostonimi: slix14.zip

23.7.2007 julkaistun arvostelun on kirjoittanut nikoj.

Peli sai arvosanan 8/10.

Kävijöiden näkemys: 8/10 (5 arviota)

8
Snowman In Hell Windows

Snowman In Hell

Tanja Bastamow, Miikka Junnila, Janne Kaasalainen, Miska Natunen ja Jürgen Scheible 2004

Etsitkö erilaista suomipeliä? Jotain tuoretta tai uutta? Lukiessasi tätä sivua olet saattanut tulla hakujesi päähän, sillä Snowman In Hellissä mikään ei ole toteutettu ilmeisimmällä tavalla.

Snowman In Hell on toiminnallinen puzzle-tasohyppely, jossa pelaaja asettuu helvettiin joutuneen lumiukon saappaisiin. Peli esittelee mitä erikoisinta grafiikkaa (luotu mm. savesta), ääntä ja fysiikanmallinnusta. Pisteenä i:n päällä on varmasti erilainen tarina.

Snowman In Hell vaatii tietokoneelta paljon. Syy siihen liittyy ratkaisuun tehdä pelistä Flash-pohjainen sovellus.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 2,4 GHz, 512 Mt RAM, 1024*768*32-näyttötila
Tiedostonimi: snowman_v211.exe

Kävijöiden näkemys: 9/10 (1 arvio)

Son of the Finn Windows

Son of the Finn

Eitbit 2004

Eitbitin Son of the Finn on epäsuoraa jatkoa tunnetulle Haudanryöstäjä Suomesta -pelille.

Son of the Finn on tasohyppelyä ja toimintaa sekaisin, jossa uskalias seikkailija tunkeutuu ilmeisesti jonkin väli-Amerikan vanhan kulttuurin hautakatakombeihin. Toisissa tasoissa hypellään vimmatusti tyhjyyden päällä, toisissa taas annetaan epäkuolleille hauta-aaveille turpaan erilaisin tuliasein. Jokaisesta kentästä keräillään aarteita, joista saaduilla rahalla voi ostaa tehokkaampaa tulivoimaa ja ammuksia itselleen. Grafiikka on kolmiulotteista, mutta kulmikasta.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: 750 MHz, 256 Mt RAM, 64 Mt näytönohjain tuella tekstuurikoolle 2048*2048, DirectX 8.1
Tiedostonimi: sotf130.zip

Space Station Manager Windows

Space Station Manager

Mistaril 2003

Space Station Manager on manageroinnin ja strategian täydellinen yhdistelmä. Kuten nimestä voi päätellä, SSM:ssä pelaaja huolehtii täysverisen avaruusaseman toiminnasta, rakentamisesta ja ylläpidosta. Tehtävänä on siis rakentaa oma avaruusasema erilaisista komponenteista, joita sitten keksitään tarpeen tullessa itse lisää. Grafiikoiltaan ja pelattavuudeltaan Space Station Manager on jotain sanoin kuvaamatonta, vaikkei se olekaan täynnä mitään hirveitä erikoistehosteita, ja äänipuolessakaan ei ole niinkään valittamista. Kivat ääniraidat piristävät pelaamista. Nykyään Space Station Manageria voi olla vaikeaa rekisteröidä.

Space Station Managerin demoversio on ankean suppea pintaraapaisu kokoversiosta.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: Pentium II, 256 Mt muistia (suositus), 1024*768 resoluutio
Tiedostonimi: ssm121.zip

Kävijöiden näkemys: 10/10 (1 arvio)

Speculum Mortis Windows

Speculum Mortis

Happo Games 2007

Speculum Mortis on hiirellä ohjattava kauhupainotteinen seikkailupeli. Pelissä liikutaan viktoriaanisen ajan englantilaisessa rakennuksessa, joka on hylätty jo aikoja sitten - tai siltä ainakin vaikuttaa. Peliin tunnelmaa luovat erityisesti mustavalkografiikka ja taustaäänet.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Hiiri
Tiedostonimi: specu106.zip

SPiN Mobiililaitteet

SPiN

Secret Exit 2008

Secret Exitin ensimmäinen kaupallinen peli, Spin, on ilahduttava yhdistelmä sorminäppäryyttä ja hahmotuskykyä. Pelin yksinkertainen idea on asettaa ruudulla näkyvä esine varjon mukaiseen asentoon mahdollisimman nopeasti.

Spin sisältää vinot pinot erilaisia tavoitteita sekä esineitä kieputeltaviksi. Ei huono valinta hankkia laatupelattavaa iLaitteeseesi.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: iPhone, iTouch

Spruit DOS

Spruit

ATR-Software 1996

Tässä on taas yksi todiste siitä, että me suomalaiset olemme luolalentelykansaa. Näyttää siltä, että jokainen täällä kasvanut pelintekijä on jossain elämänsä vaiheessa tehnyt luolastoräiskintäpelin - niin myös ATR-software.

Pelistä itsestään ei ole mitään kovin ihmeellistä sanottavaa. Se ei millään osa-alueella erotu massasta ainakaan positiivisesti, mutta kyllähän sitä pelaa.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: 386
Tiedostonimi: sprui101.zip

Stair Dismount Mobiililaitteet

Stair Dismount

Secret Exit 2009

Porrasturvat saapui iLaitteille! Vanhaa PC-tuttuamme on paranneltu uusin ominaisuuksin ja kaatuilukentin. Peliin on lisätty huomattava määrä yhteisöllisyysominaisuuksia, kuten naamatuki, jonka avulla oman tai ystävän naaman voi liittää kaatuvalle räsynukelle. Online-pistelistat ja Facebook-tuki täydentävät nykyaikaista kännykkäpelikokemusta.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: iPhone tai iPod Touch

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö