latausikoni

Lataa pelit (Bittorrent)
magnetMagnet-linkki

Keskustele:
#suomipelit.com @ ircnet

Pelitietokanta

Tälle sivulle on koottu Suomipelit.comin pelitietokanta ja arvostelut sellaisena kuin ne olivat sivuston sulkeutuessa. Tietojen paikkaansapitävyydestä ei ole kaikkien pelien osalta takuuta.

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö

Fight 2 DOS

Fight 2

Shatterstorm 1997

Fight 2:ssa kaksintaistellaan kaveria vastaan erilaisin aluksin ja asein, tyyliin Final Duel. Peli on Tappo 2:n edeltäjä, jonka voi huomata muun muassa aseissa ja aluksissa. Aluksia on noin tusina, ja aseita suunnilleen saman verran. Aluksien teho ja kestävyys vaihtelee, tuoden peliin lisää kiinnostavuutta. Taas graafisesti peli on ihan mukiin menevä, ja äänetkin ovat hauskaa kuunneltavaa, ottaen huomioon että ne ovat itse tehtyjä. Fight 2 tarjoaa moneksi illaksi kaverin mättöä, josta ei kovin helpolla eroon pääse.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium 60 MHz, SVGA-yhteensopiva näytönohjain, 8 Mt näyttömuistia
Tiedostonimi: f2_10.zip

Final Duel DOS

Final Duel

FRACTiLE Games 1996

Final Duel on hyvin suoraviivainen kaksinpelattava räiskintäpeli. Tässä FRACTiLE Gamesin pelissä kaksi ihmispelaajaa ottavat avaruusalusten ohjakset käsiinsä ja lähtevät jahtaamaan toisiaan vaihteleviin kohteisiin avaruudessa. Final Duelin sisältö on aika niukkaa, eipä pelistä löydy edes deathmatch-pelimuotoa, joka on suoranainen standardi nykyisissä räiskintäpeleissä. Final Duelin grafiikka ja äänet ovat mukiinmenevää tavaraa DOS:in alhaisesta resoluutiosta huolimatta.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 486-tasoinen prosessori
Tiedostonimi: fduel040.zip

Final Duel 2 - Deathmatch Arena Windows

Final Duel 2 - Deathmatch Arena

FRACTiLE Games 2002

Final Duel 2 - Deathmatch Arena on FRACTiLE Gamesin toistaiseksi uusin peli. Siinä toisensa kohtaavat ihmiset sekä mystiset muukalaiset hydranit, mutta diplomatiaan ei turhaan aikaa kuluteta. Taistelu tapahtuu rajatulla alueella jonkin merkittävän paikan lähettyvillä, kuten Maan tai Marsin lähiympäristössä. Final Duel 2 on toteutettu hieman kulmikkaalla 3D-grafiikalla, mutta peli on silti yllättävänkin nätti.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: Windows 95/98/ME/2000, DirectX 8 ja Direct3D:ta tukeva 3D-kiihdytinkortti
Tiedostonimi: fd2_105.zip

20.1.2006 julkaistun arvostelun on kirjoittanut FearMTC.

Peli sai arvosanan 5/10.

5
Final Sieni DOS

Final Sieni

Fable Machine 1999

Final Sienen voisi kuvitella olevan tavallinen tylsä pisteidenkeräilypeli, ellei siinä olisi niin hyväntuulista grafiikkaa ja musiikkia. Ikävä kyllä pelattavuus takkuaa aika ajoin ja tuurilla on liikaa osaa sienien keruussa. Kaikesta huolimatta Final Sieni on silti ehdottomasti kokeilemisen arvoinen peli tylsään sateiseen iltaan.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 486/66 MHz, VGA-näyttö
Tiedostonimi: sieni18.zip

15.7.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 6/10.

Kävijöiden näkemys: 8/10 (1 arvio)

6
FlatOut Pelikonsolit Windows

FlatOut

Bugbear Entertainment 2004

Bugbear Entertainmentin romurallipeli FlatOut on yksi upeimmista suomalaisista autopeleistä. FlatOutissa ajetaan tehokkailla romuralliautoilla erilaisissa pelimoodeissa ympäristön vaihtuessa mäntymetsistä lumihankiin. Kaikki ratojen reunoilla olevat esteet on mahdollista runnoa, ja myös autot rutistuvat kisailun aikana reilusti. Tavallisten kilpailujen lisäksi pelaajaa hauskuutetaan jopa hieman kieroutuneilla minipeleillä, joissa muun muassa kuskia lingotaan auton tuulilasin läpi mahdollisimman korkealle. FlatOut on graafisesti erittäin kaunis, ja siksi se tarvitsee suhteellisen tehokkaan koneen toimiakseen sujuvasti.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: 1,5 GHz Pentium 4 tai AMD:n vastaava, 256 Mt RAM, 3D-näytönohjain 64 Mt:n muisteilla, DirectX 9.0c, Windows 98/ME/2000/XP
Tiedostonimi: FlatOut_Demo_US.exe

21.4.2006 julkaistun arvostelun on kirjoittanut nikoj.

Peli sai arvosanan 8/10.

Kävijöiden näkemys: 6.6/10 (5 arviota)

8
FlatOut 2 Pelikonsolit Mac Windows

FlatOut 2

Bugbear Entertainment 2006

Jatko-osa ehkä suosituimmalle suomalaiselle autopelille tuo mukanaan muunmuassa paljon uusia autoja, ratoja ja minipelejä. FlatOut 2 jatkaa siitä mihin ykkönen jäi, ja pyrkii parantamaan monia ensimmäisen pelin epäkohtia. Päivitetty grafiikkamoottori ja parannellut fysiikat mahdollistavat entistä hauskemman ajoelämyksen ja tyylikkäämmät kolarit. Enää ei myöskään tarvitse tyytyä pikkukylillä ja pelloilla rallailuun, vaan pelistä löytyy mahdollisuus auton tuunailuun NFS:Underground-tyyliin.

HUOM. Jos FlatOut 2:n demo käynnistyessään valittaa puuttuvasta tiedostosta "d3dx9_30.dll", ongelma korjaantuu asentamalla DirectX 9.0c:n viimeisin versio. Siis vaikka tietäisit omistavasi DirectX 9.0c:n, tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että se olisi se ajanmukaisin painos.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: 2.0 GHz pentium tai AMD 2000+, 256 MB RAM, 3.5 Gt kiintolevytilaa, 3D-näytönohjain 64 Mt muistilla, DVD-ROM-asema, Windows 2000/XP
Tiedostonimi: download_16702.shtml

Kävijöiden näkemys: 6.8/10 (4 arviota)

FlatOut Ultimate Carnage Pelikonsolit Windows

FlatOut Ultimate Carnage

Bugbear Entertainment 2007

Hervoton romuralli FlatOut palaa kehiin kolmannella osallaan FlatOut Ultimate Carnage. Oikeastaan kyseessä on FlatOut 2:n nykyaikaan päivitetty versio. Päivitykset näkyvät paremmassa grafiikassa, suuremmassa romumäärissä ja tekoälyn hionnassa.

Tarjolla on kolme eri ajokkiluokkaa, näille autoille erilaisia ajoympäristöjä, urapelimoodi, nettipeli, sekä joukkio bilepelejä, joissa muun muassa heitellään räsynukke-ohjaajaa ulos romuralliautoista.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: 2,2 GHz, 2 Gt RAM, NVIDIA GeForce 7600+ tai ATI X1800+ 128 Mt, Windows XP/Vista
Tiedostonimi: index.php

8.8.2009 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 9/10.

9
Formido Muut Pelikonsolit Mac Linux Windows

Formido

MHGames 2003

Formido on puhdas selvitymisräiskintä, ja sillä onkin paljon yhtäläisyyksiä Crimsonlandin ja Phobia -pelisarjan kanssa. Formido ei ole läheskään yhtä vaihteleva kuin esikuvansa, mutta sen selviä etuja ovat pelaamisen keveys ja energisyys. Selviytymisräiskinnän ystäville Formido on, jos ei muuta, niin ainakin kokeilun arvoinen peli.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium II, 32 Mt RAM, nopea näytönohjain, Windows, Linux, Xbox, Mac, BeOS...
Tiedostonimi: formi10.zip

14.7.2004 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 6/10.

6
Four Winds Mahjong Windows

Four Winds Mahjong

Lagarto 2007

Vuosisatoja Kiinassa pelattu mahjong rantautuu Suomipeleihin! Maailmallakin kiitosta saanutta Four Winds Mahjongia on tituleerattu jopa parhaaksi koskaan tehdyksi tietokone-mahjongiksi.

Itse peli on kuin ginirommia tai pokeria säväyksellä taktikointia ja strategiaa. Kyseessä EI siis ole ns. pasianssi-mahjong, jossa päällekkäin olevia tiiliä poistetaan tietyssä järjestyksessä.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: Nykyaikainen pc-tietokone
Tiedostonimi: fourw20.zip

Kävijöiden näkemys: 9/10 (1 arvio)

Free Combat DOS

Free Combat

Jan Nyman 1999

Free Combat on vanhahtava mutta silti pelattava seikkailu- ja taktiikkapeli jossa ohjastat salaista agenttia suorittaen salaisia tehtäviä seikkaillen kiperissä kentissä. Tehtävä ei ole kovinkaan helppo, ja sitä vaikeuttavat muun muassa näkökenttä, aseiden satunnainen osumatarkkuus ja vihollisen yllättävä tekoäly. Niin, vihollisista todellakin on vastusta. Kannattaa kokeilla mikäli tykkää hiiviskelystä.

Ai niin, graafisesti Free Combat on pettymys. Äänet eivät toimineet minulla, eikä varmaankaan monella muullakaan. Kannattaa silti testata, onhan se niin kivaa hiiviskellä selän takaa Sean Conneryn tyyliin.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 150 MHz Pentium
Tiedostonimi: fcomb11.zip

Kävijöiden näkemys: 8/10 (1 arvio)

Frets on Fire Mac Linux Windows

Frets on Fire

Unreal Voodoo 2006

Nyt näppäimistö kauniiseen kätöseen ja musisoimaan! Frets On Firessä jäljitellään kitaransoittamista näppäimistöllä ja samalla testataan pelaajan sorminäppäryyttä ja musiikillista lahjakkuutta. Peliin voi myös tuoda omat kappaleet.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 128 Mt RAM, kohtuullisen nopea näytönohjain OpenGL-tuella
Tiedostonimi: frets13110.zip

Fuse DOS

Fuse

Mikko Ratilainen & Matti Vehkala 1997

Fuse on Command & Conquerin tyylinen, samalla koneella pelattava toimintarakentelu. Tässä pelissä voi ottaa kaverien kanssa mittaa siitä, kuka osaa manageroida rahansa ja sähkönsä oikein tuottamaan mahdollisimman suuret sotajoukot. Iästään ja bugeistaan huolimatta Fusessa on edelleen sitä jotain, mikä saa pelaajan kuin pelaajan ottamaan vielä sen yhden erän.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: 100MHz 486, 8Mt RAM, VGA-näyttö
Tiedostonimi: fuse10.zip

12.1.2006 julkaistun arvostelun on kirjoittanut FearMTC.

Peli sai arvosanan 7/10.

7
Futis DOS

Futis

Jarkon pelit 1999

Futis on jo vanha, mutta hauska futisjoukkueen managerointipeli. Pelilajia tuntemattomille selitettäköön että olet siis jalkapallojoukkueen manageri, joka päätät kaikesta mitä joukkueessasi tapahtuu. Voit palkata valmentajan, joka hoitaa pelaajiesi treenaamisen, määrätä treenien kovuuden, jolla on vaikutus pelaaajien taitoihin. Myös maajoukkuepeli on mahdollista, mutta niihin ei voi vaikuttaa ollenkaan.
Vaikka tekniikaltaan Futis ei ole mitenkään erikoinen (tehty QuickBasicilla), on se silti hauska ja pelattava peli, mutta muuten Futis on melko lyhytikäinen. Kannattaa silti kokeilla, mikäli pidät managerointipeleistä.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 286
Tiedostonimi: futis154.zip

Kävijöiden näkemys: 5/10 (1 arvio)

GeneRally Windows

GeneRally

Hannu & Jukka Räbinä 2002

Legendaarisen Slicks 'n Slide -vanhuksen manttelinperijä GeneRally on arvonimensä veroinen. Vanhan kunnon Slicksin pelattavuudesta ei ole tingitty tippaakaan ja grafiikat muistuttavat pelivanhuksesta kivasti, mutta ne ovat silti ajan hengessä mukana. Myös ajoradat ovat esikuvaansa monipuolisempia. Voidaankin todeta, että lopputuloksena on todella hauska ja pitkäikäinen kaahailupeli. GeneRally on yksi suomalaisen peliosaamisen ehdottomasti kirkkaimpia helmiä.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 200 MHz kone, 16 Mt RAM ja DirectX 8
Tiedostonimi: grall105.zip

20.8.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 10/10.

Kävijöiden näkemys: 9.8/10 (25 arviota)

10
Gerbera Quarry Windows

Gerbera Quarry

Mikko Mononen & Kylpyamme Design 2002

Gerbera Quarry on puzzlepeli, jossa johdatetaan kolmea robottityyppiä niiden kotipesiin. Tämä onnistuu käskyttämällä mekaanisia veijareita kaivamaan tai pinoamaan maanpalasia. Pelaajan tehtäviin vaikuttavat pulmallisesti ajoittain taivaasta tippuvat maanpalaset sekä robottien vaihtelevat mielialat.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 500 MHz ja vähintään GeForce1:n tasoinen 3D-kortti
Tiedostonimi: gquar10.zip

13.6.2005 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 8/10.

8
Gladiator Manager Mobiililaitteet

Gladiator Manager

Seppo Suorsa 2008

Gladiator Manager on mobiililaitteille sama kuin Areena 5 tietokoneille. Kyseessä on siis magiikkaa, miekkoja ja managerointia kännykän ruudulla. Pelaaja manageroi gladiaattorijoukkoaan toisia joukkueita vastaan, ja etumatkaa voi hankkia paremmilla aseilla, suojavarustuksilla ja taioilla.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Java-puhelin, 240*320-resoluutio

Kävijöiden näkemys: 7/10 (1 arvio)

Glimmerati Mobiililaitteet

Glimmerati

Bugbear Entertainment 2005

Vain N-Gagelle saatavissa oleva Glimmerati on vauhdikas autopeli elokuvatähtien ja leffamogulien kiiltelevästä maailmasta.

Vanhaa kunnon Ignition-autoilupeliä muistuttava Glimmerati on juonivetoinen kaahailupeli. Juonen kerrotaan sisältävän myös muunkinlaisia tehtäviä kuin autoilua ja juonen edetessä on mahdollista valita oma reittinsä.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: N-Gage

Gormless Bubbling Windows

Gormless Bubbling

eBullient Software 2004

Häikäilemättömästi takavuosien klassikko Bubble Bobblea kopioiva Gormless Bubbling on tästä lannistavasta piirteestä huolimatta mukavan pirteä yksin- tai kaksinpeli. Gormless Bubblingissa siis ohjataan jonkinlaisia minikokoisia luolamiehiä, jotka ampuvat erilaisia örvelöitä saippuakuplilla ilmassa leijuvilla maanpalasilla. Kun örmy on saatu kuplan vangiksi, se räjäytetään, jotta otus ei pääse kentälle takaisin pinkomaan vihaisena. Näihin vihulaisiin osuminen on pelihahmoille tietenkin vaarallista. Gormless Bubblingissa on kivan värikkäät ja tasokkaat grafiikat, mutta midi-musiikit ovat välillä ällistyttävän karseaa kuultavaa.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium II -tasoisen prosessorin pitäisi riittää
Tiedostonimi: gorml10.zip

Great Nations Windows

Great Nations

Toni & Jukka Wilen 2000

Great Nations on Civilizationia muistuttava hauska strategiapeli, jota pelaa mielenkiinnolla todella pitkään.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium 166 MHz, DirectX
Tiedostonimi: gn162.zip

1.7.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Anzuhan.

Peli sai arvosanan 7/10.

7
Haluatko miljonääriksi Windows

Haluatko miljonääriksi

Ranegames 2001

Haluatko Miljonääriksi on melko heikko esitys. Tietokilpailustahan on vaikeaa saada hyvää tietokonepeliä, mutta tämä nyt alkaa mennä jo aika heikoksi. Kehnot äänet ja kysymyksissä olevat naurettavat virheet murskaavat toiveet pelinautinnosta.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium 160 MHz
Tiedostonimi: hm.zip

18.11.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut TZ.

Peli sai arvosanan 3/10.

Kävijöiden näkemys: 1.3/10 (3 arviota)

3
Haudanryöstäjä Suomesta DOS

Haudanryöstäjä Suomesta

Timo Poikolainen 1999

Olet Suomen presidentillisen muinaisaarremuseon haudanryöstäjä. Koluat valtion laskuun omituisia sokkelohautoja, joissa lattia joko viettää tyhjyyksiin tai muuten vaan murenee alta. Lisäksi monenlaiset epäkuolleet mönkijät eivät pidä tuoreesta lihasta, joka väkisin tunkeutuu heidän kotoisaan pimeyteensä.

Haudanryöstäjää Suomesta on mahdoton käynnistää nykytietokoneella ilman apuohjelmistoa. Onneksi DOSBox v0.72 pyörittää peliä mainiosti.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 486, 5Mt RAM, VESA 2.0. Käytännössä kuitenkin DOSBoxin vaatimukset
Tiedostonimi: hrs10.zip

Helherron Linux Windows

Helherron

Antti Kuukka 2003

Pelattava roolipeli, ainakin niille, jotka pitävät kyseisestä lajityypistä. Myös klassisia pelejä rakastavat voivat saada pelistä iloa pitkäksikin aikaa, mutta niiden, jotka eivät roolipeleistä pidä, on parasta pysyä pelistä kaukana.

Lajityyppi: Roolipeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium 233 MHz, 64 Mt RAM, Windows 95, DirectX 7
Tiedostonimi: helhe204.zip

Hemohes World Championshit 2001 Windows

Hemohes World Championshit 2001

Skum Bug 2001

Hemohes World Championshit pohjautuu Lahdessa vuonna 2001 tapahtuneeseen doping-skandaaliin, jossa onnistuttiin sähläämään Hemohes-nimisellä verta ohentavalla lääkkeellä. HWC on kieli poskessa tehty pila- ja hiihtopeli, joka siis pohjautuu kyseiseen tapahtumaan, ja huumoriahan ei unohdettu.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium 166, DirectX 7
Tiedostonimi: hemo14.zip

HiddenLynx Windows

HiddenLynx

Mikko Oksalahti 2005

HiddenLynx on lyhyesti sanottuna kiinalaista shakkia, xiangqia. Peli muistuttaa omaa shakkiamme, mutta vaatinee jonkin verran paneutumista sääntöihiinsä. HiddenLynxissä pelataan tietokoneen ohjaamaa vastapelaajan kanssa, ja vaikeusaste on säädettävissä omalle tasolle sopivaksi.

Nokkelasti HiddenLynx arkistoi kaikki pelatut pelit ja antaa jatkaa keskenjäänyttä peliä vaikka sen sulkisi välillä.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Vaatinee ainakin 1 GHz prosessorin
Tiedostonimi: hlynx10.zip

Holiday Serpent DOS

Holiday Serpent

PuavoHard Productions 1999

PuavoHardin Holiday Serpent on hyvä perusmatopeli, jota kuitenkin voi suositella vain matopelien faneille. Pelillä kun on tarjottavanaan vain yksi skrollaava kenttä ja muutamia bonuksia pelikokemusta rikastuttamaan. Onneksi Holiday Serpentin hyvät grafiikat ja hilpeä taustamusiikki pelastavat paljon.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 100 MHz Pentium, VESA 1.2
Tiedostonimi: hserp10.zip

8.2.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 6/10.

6

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö