latausikoni

Lataa pelit (Bittorrent)
magnetMagnet-linkki

Keskustele:
#suomipelit.com @ ircnet

Pelitietokanta

Tälle sivulle on koottu Suomipelit.comin pelitietokanta ja arvostelut sellaisena kuin ne olivat sivuston sulkeutuessa. Tietojen paikkaansapitävyydestä ei ole kaikkien pelien osalta takuuta.

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö

Pekka Kana DOS

Pekka Kana

Piste Gamez 1998

Pekka Kana on lupaava, mutta armottoman keskeneräinen tasohyppelypeli. Äänien ja Grafiikan ollessa antiikkisia ei peliä voi suositella muille kuin lajityypin vannoutuneimmille harrastajille.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Beta
Vaatimukset: 486
Tiedostonimi: pkana08.zip

28.7.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut TZ.

Peli sai arvosanan 4/10.

Kävijöiden näkemys: 8.5/10 (2 arviota)

4
Pekka Kana 2 Windows

Pekka Kana 2

Piste Gamez 2003

Piste Gamezin Pekka Kana 2 koettaa onneaan nykyään harmillisen vähälukuisen peligenren, tasohyppelyn, osa-alueella. Piste Gamez onkin onnistunut loihtimaan pelilleen mukavasti puhtia ja pirteyttä, mutta pelattavaa uupuu vielä. Tilannetta kuitenkin lupaillaan parannella tulevien versioiden myötä.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 200 MHz, 16 Mt muistia
Tiedostonimi: pk2_121.zip

24.7.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 8/10.

Kävijöiden näkemys: 8.9/10 (9 arviota)

8
Perfect Balance: Harmony Mobiililaitteet

Perfect Balance: Harmony

Ttursas Ltd. 2009

Pystytkö saavuttamaan täydellisen tasapainon, kysyy Perfect Balance: Harmony. Peli antaa joukon pulmallisen muotoisia palasia, jotka kaikki täytyy kasata kapealle alustalle niin, että rakennelman tasapaino säilyy. Ilahduttavan tuoreelta tuntuva Perfect Balance -puzzleilu sisältää 90 fysiikkapähkinää purtavaksi käytännössä katsoen ilmaiseksi. Peliin on lisäksi luvattu lisää sisältöä päivitysten muodossa.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: iPhone tai iPod Touch

Perfect Balance: Inferno Mobiililaitteet

Perfect Balance: Inferno

Ttursas Ltd. 2009

Vimmainen tasapainoilu jatkuu Perfect Balance: Infernossa edellisen osan Harmonyn viitoittamalla tiellä. Inferno tuo tarkkuuspelisarjaan 120 uutta tasoa ja niihin uusia pelielementtejä, kuten sirkkelit. Tunnelmaa on muokattu synkempään suuntaan, ja Perfect Balance: Infernon mainostetaankin olevan kauhu-puzzlepeli.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: iPhone tai iPod Touch

Phobia 2 Windows

Phobia 2

RedLynx Ltd. 1998

Phobia II heittää pelaajan keskelle loputonta muukalaisvirtaa vailla toivoa selviytymisestä. Ennenkuin kuolo korjaa on tarkoitus viedä mukana niin monta hirmua kuin mahdollista. Valitettavasti pelin luoma alkuinnostus ei kestä paria päivää pitemmälle, varsinkin kun nykyään on tarjolla paljon parempiakin saman lajityypin edustajia.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium 120 MHz, Windows 95 ja DirectX 3
Tiedostonimi: phobi2_102.zip

18.1.2004 julkaistun arvostelun on kirjoittanut TZ.

Peli sai arvosanan 6/10.

Kävijöiden näkemys: 10/10 (1 arvio)

6
Phobia III - Edge Of Humanity Windows

Phobia III - Edge Of Humanity

RedLynx Ltd. 2002

Alien Phobia III on periaatteessa melko sujuva kokonaisuus. Suurempia bugeja ei löydy ja peli kulkee sujuvasti. Ainoana ongelmana on sisällön vähyys. Vaivaista kuutta kenttää ei pitkään jaksa pelata, varsinkin kun jokainen on edellisen kentän toistoa. Pelin juoni on aivan onneton, eikä se oikeasti kiinnosta pätkän vertaa. Myös ohjeiden puuttuminen on suuri miinus.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Windows tai Linux -käyttöjärjestelmä, P III tasoinen kone
Tiedostonimi: phobi3_11.zip

29.3.2004 julkaistun arvostelun on kirjoittanut TZ.

Peli sai arvosanan 5/10.

Kävijöiden näkemys: 4.6/10 (5 arviota)

5
Pikku-ukot mesoo Windows

Pikku-ukot mesoo

10tons Entertainment 2001

Pikku-ukot mesoo on Crimsonlandista tutun 10tons Entertainmentin aiempaa tuotantoa esittelevä teos. Hienoista efekteistään ja äänistään huolimatta peli ei kuitenkaan onnistu ilman päämääriä pitämään otteessaan kovin kauaa.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 400 MHz, 32 Mt RAM, DirectX 7.0
Tiedostonimi: pum10.zip

4.8.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut FearMTC.

Peli sai arvosanan 6/10.

Kävijöiden näkemys: 7.7/10 (3 arviota)

6
Piranha DOS

Piranha

D-Designs 1996

Piranha on vanha DOS-pohjainen Asteroids-klooni. Useita kenttiä ja moninpelimahdollisuuden sisältävä klassikko omaa ikäisekseen melkoisen hienot grafiikat, eikä pelattavuudessakaan ole valitettavaa. Mikäli pelityyppi kiinnostaa, on Piranha todellakin kokeilemisen arvoinen tekele.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: 6,5 Mt RAM
Tiedostonimi: piran10.zip

Kävijöiden näkemys: 10/10 (1 arvio)

Pirate Fishing Windows

Pirate Fishing

Kloonigames 2006

Muuta turvallista keinoa kaataa öljyä mereen ei ole, kuin Pirate Fishing. Kloonigamesin pikkupelissä otat merirosvolaivan ruorin haltuusi ja kaadat mereen niin paljon öljyä, että kalat kuolevat. Kuolleet kalat kartuttavat pistetiliä, mutta hiscore-listat joutuu pelaaja tekemään itse, sillä pelissä ei ole. Öljy virtaa meressä hienon dynaamisesti.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Ei tiedossa

Pizzaworm DOS

Pizzaworm

Zorlim 1995

Suomalaisiin klassikkomatopeleihin lukeutuva Pizzaworm on viihdyttänyt matopelinnälkäisiä jo monen monta vuotta, ja viihdyttää edelleenkin. Hilpeät äänitehosteet, musiikit ja grafiikat hoitavat tehtävänsä loistavasti, vaikka tiettyä vanhanaikaisuutta on havaittavissa. Tärkeintä on kuitenkin kaksinpelimahdollisuus ja se, että madot kääntyvät vaikka yhden asteen kerrallaan, eikä taikurimaista 90 asteen harppausta näy mailla eikä halmeilla. Pizzahullujen matojen pikselintarkka kääntyily olikin vuonna 1995 ällistyttävän edistyksellistä.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 386+ prosessori, VGA-näyttökortti
Tiedostonimi: pworm21h.zip

4.1.2004 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 8/10.

8
Planet of the Jellies Windows

Planet of the Jellies

Kloonigames 2008

Koomisessa Planet of the Jelliesissä ruudulle tulvii avaruuden hyytelö-ötöjä, joita kerätään kolmen kasoihin tai riveihin. Pisteiden perässä myös suurempia kasaumia voi yrittää järjestää. Huvittavan musiikin ryydittämä peli tuntuu jatkuvan niin kauan kuin pelaaja haluaa, eli innokkaimmat kasaajat käärivät suurimmat pisteet.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Uusimmat DirectX 9.0c -ajurit sekä .net Framework 2.0.

Plurtsis Windows

Plurtsis

Sauli Piirola 1999

Sauli Piirolan Plurtsis on kieli poskella tehtyä räiskintää alusta loppuun. Onkin harmi, että se on varsin buginen teos, sillä vähän korjailtuna kyseessä voisi olla todella nautinnollinen peli. Plurtsiksessa maksimissaan neljä pelaajaa valitsevat yhden otuksen neljästä rodusta ja lähtevät taistelemaan erilaisiin luolastoihin. Jokainen rotu liikkuu eri tavalla, ja jokaiselle on myös erilaiset aseet, jotka vaihtelevat perusprutkuttimista massatuhoaseisiin. Ensimmäinen tarvittavan määrän frageja saanut pelaaja voittaa matsin.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium 133 MHz, Windows 95, DirectX 6.1
Tiedostonimi: plurt11.zip

Pluto Strikes Back Windows

Pluto Strikes Back

Kloonigames 2006

Pluto ei ole enää tiedemiesten mielestä planeetta, vaan piskuinen planetoidi. Tämä riittäisi tekemään kenet tahansa vihaiseksi. Pluton tämä sai ottamaan esille pesäpallomailan.

Pluto Strikes Back -pelissä liikutetaan hiirellä Pluton pesäpallomailaa, ja lyödään meteoroideja kohti aurinkokuntamme planeettoja pisteidenkeruu mielessä. Pelin idea on ilahduttavan raikas.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 1 GHz, 256 Mt RAM
Tiedostonimi: pluto15.zip

Pogo Sticker Mac Linux Windows

Pogo Sticker

Secret Exit 2005

Pogo Stickerissä ohjataan hyppykeppimäisesti pomppivaa heppua pitkin erilaisia kenttiä. Hyppiessä täytyy varoa, ettei miehen pää kolahtele liikaa esteisiin. Lisäksi hänet on pidettävä jatkuvasti hyppyliikkeessä. Pogo Stickerissä pyritään läpäisemään kentät mahdollisimman nopeasti, eikä tehtävä totisesti ole helppo. Hiirellä ohjattava hyppyheikki ei pysy kontrollissa ilman ahkeraa harjoittelua.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 500 MHz, 64 Mt RAM, OpenGL-tuki näytönohjaimessa
Tiedostonimi: pogos103.zip

Kävijöiden näkemys: 3/10 (1 arvio)

Pokeri DOS

Pokeri

Toni Viinanen 1998

Toni Viinasen Pokeri on hauska ja helppo pokeripeli, jonka vahvuutena ja heikkoutena on sen tavallisuus. Toisaalta on hauska pelata ihan vain pokeria, mutta jo freewarepelimarkkinoiltakin löytyy pelejä, jotka sisältävät pokerin lisäksi muita korttipelejä. Jos kuitenkin juuri pokeri on lähellä sydäntä, kannattaa kokeilla Pokeria. Pienenä bonuksena peli näyttää paremmalta kuin useimmat muut korttipeliyrittäjät.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 120 MHz tietokone, VESA 1.0
Tiedostonimi: poker10.zip

Porrasturvat - Stair Dismount Mac Linux Windows

Porrasturvat - Stair Dismount

Secret Exit 2002

Stair Dismount - Porrasturvat on tAAtin suositun turpa-pelisarjan ensimmäinen vesa. Tässä osassa supersankari Spectoria yritetään töniä portaita alas mahdollisimman vahingollisesti mahdollisimman suuren pistemäärän toivossa. Koska Porrasturvissa pystyy säätelemään Spectorin tönäisykulmaa ja -kovuutta, jokainen pelaaja löytänee pelistä ainakin tusinan todella pahan näköistä portaiden alastulotapaa. Ei suositella kokeiltavaksi oikeassa ympäristössä.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 400 MHz prosessori ja OpenGL-tuella varustettu näytönohjain
Tiedostonimi: porra103.zip

5.6.2004 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 6/10.

Kävijöiden näkemys: 5.7/10 (3 arviota)

6
PP 2 DOS

PP 2

Shack Productions 1997

PP 2 on menneen vuosikymmenen yksi mystisimmistä luolalentelypeleistä. Mystinen siksi, koska hyvin harva sen tuntee, vaikka sillä olisi uuttakin annettavaa luolalentelyiden genreen. Tarjolla on muunmuassa verkkopeli sekä erilainen asejärjestelmä, jossa ei tunneta käsitteitä "perusase" ja "erikoisase". VESA-yhteensopivan näytönohjaimen omistajat voivat pelata PP:tä tavallista korkeammalla resoluutiolla.

PP 2 on mainio kokemus - kokoversiona. Se antaa mahdollisuuden esimerkiksi omien tasojen tekoon, mikä tapahtuu erittäin käyttäjäystävällisesti tilejä käyttämällä. Shareware-versio vaan tuppaa olemaan liiankin suppea.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: 486DX, VGA-yhteensopiva näytönohjain, hiiri
Tiedostonimi: pp2_22.zip

Pro Pilkki DOS

Pro Pilkki

Team Procyon 1997

Pro Pilkki on realistinen pilkkimispeli, jossa yhdestä kahdeksaan pelaajaa pääsee kisaamaan lukuisien järvien ja jokien jäille. Sisällöltään rikas peli tarjoaa runsaasti pelattavaa, ja näin sisältöpainotteisessa pelissä ulkoasun rujoudella ei ole kuitenkaan mitään vaikutusta pelikokemukseen.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 386:lla pärjää
Tiedostonimi: ppilk142.zip

20.4.2005 julkaistun arvostelun on kirjoittanut nikoj.

Peli sai arvosanan 6/10.

Kävijöiden näkemys: 9.8/10 (4 arviota)

6
Propilkki 2 Windows

Propilkki 2

Team Procyon 2006

Propilkki palaa laajempana ja parempana. Suositun pilkkimispelin ykkösosan jälkeen kakkosepisodia on lähdetty tosissaan kehittämään. Päällimmäisenä näkyy parantunut ulkoasu, mutta hienostuneen pilkkimiskokemuksen lisäksi sisältöä (vesistöt, kalalajit, vavat, syötit) tulee olemaan kiitettävä määrä.

Propilkki 2 on kuitenkin vasta beta-vaiheessa, ja kaikkia valmiin version ominaisuuksia ei ole saatu toistaiseksi mukaan.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Beta
Vaatimukset: 500 MHz, virallisia speksejä ei tiedossa
Tiedostonimi: ppilk2_07.zip

Kävijöiden näkemys: 10/10 (1 arvio)

Putkikoira Alberto - Plumber Dog Alberto Windows

Putkikoira Alberto - Plumber Dog Alberto

Eitbit 2005

Putkikoira Alberto on taitopeli, jossa rakennetaan putkistoja aikarajan puitteissa. Annetut putkistonpalat tekevät tehtävästä haasteellisen. Eitbitin uutukaista värittävät sarjakuvagrafiikat.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: 200 MHz, 8 Mt näyttömuistia, Windows 98SE/2000/XP/Vista ja DirectX 8.1 tai uudempi
Tiedostonimi: putki120.zip

Puupeli Windows

Puupeli

idle Productions 1998

Leppoisa ja kevyt strategiapeli, jossa yrität sadan päivän aikana kerätä puita myymällä mahdollisimman paljon rahaa ja ennen kaikkea pysyä hengissä ankarassa korvessa.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium, Windows 95 ja vähintään 800*600 resoluutio 256 värillä.
Tiedostonimi: ppeli10.zip

19.7.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut FearMTC.

Peli sai arvosanan 6/10.

6
Puupeli 2 Windows

Puupeli 2

Digital Dawn 2000

Puupeli 2 on pinnaa kehittävä nopeus-strategiapeli, jossa tehtävänä on selviytyä karussa erämaassa puita hakaten ja eläimiä metsästäen. Puupeli 2:n päätavoite on kerätä mahdollisimman lyhyessä ajassa 50 000 dollaria kaataen suurimmista puista tukkeja myytäviksi markkinoille.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Windows 95/98, resoluutio 800*600 8-bittisillä väreillä ja Visual Basic 5 ajonaikaiset kirjastot
Tiedostonimi: ppeli2_102.zip

6.5.2006 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Riserise.

Peli sai arvosanan 4/10.

4
Q-Lat DOS

Q-Lat

Piste Gamez 1998

Pelissä on tarkoitus muuttaa kaikki kentällä olevat pallot samanvärisiksi. Sinä ohjaat yhtä palloista ja yrität sen avulla saada myös muut pallot liikkumaan. Kun pallo törmää toiseen palloon, se muuttaa toisen pallon itsensä väriseksi. Kuulostaako monimutkaiselta? No jotta peli asiat olisivat vielä monimutkasempia, pallot liikkuvat päämäärättömästi kentällä.
Pallojen määrä, kitka, värit ja nopeus muuttuvat joka kentässä. Kello tikittää ja aika uhkaa koko ajan loppua.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 486DX/66, 256 väriin pystyvä VGA-näytönohjain
Tiedostonimi: qlat120.zip

Q-Lat2 Windows

Q-Lat2

Piste Gamez 2001

Q-Lat 2 yhdistää petankin, biljardin ja joukon muita tuttuja pallopelejä aivan uudenlaiseksi kokonaisuudeksi, joka piristää omaperäisyydellään. Pelissä tarvitset niin näppäriä sormia ja terävää älyä kuin loistavaa tuuriakin.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Windows 9x/2000/XP, DirectX 6.0
Tiedostonimi: qlat22.zip

18.7.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut jalaine.

Peli sai arvosanan 8/10.

Kävijöiden näkemys: 8/10 (1 arvio)

8
Q-Lat3 Windows

Q-Lat3

Piste Gamez 2009

Q-Lat-saaga jatkuu kolmannella osallaan. Assembly 2009 -gamecompoon osallistuva Q-Lat3 lisää pelisarjaan lukuisia uusia mausteita muun muassa seinien, kuoppien ja erilaisten lattiamateriaalien muodossa. Korkean 720p-resoluution Q-Lat3 on kaunis katsella.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Windows XP, Vista, DirectX 9, resoluutio 1280*720

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö