latausikoni

Lataa pelit (Bittorrent)
magnetMagnet-linkki

Keskustele:
#suomipelit.com @ ircnet

Pelitietokanta

Tälle sivulle on koottu Suomipelit.comin pelitietokanta ja arvostelut sellaisena kuin ne olivat sivuston sulkeutuessa. Tietojen paikkaansapitävyydestä ei ole kaikkien pelien osalta takuuta.

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö

Hotel Markets Windows

Hotel Markets

MK Games 2003

Hotel Markets on silmiä hivelevä - nimensä mukasesti - hotellinrakennus- ja markkinointipeli. Peli muistuttaa vahvasti finanssilautapelejä, kuten monopolia. Tietokonepuolella löytyy vastaavanlaisia mm. Booming. Hotel Marketsissa siis on rakentaa omia hotelleja ja myydä niitä eteenpäin, lisää rahaa keräten. Mitä enemmän rahaa, sitä parempia hotelleja ja niin pois päin. Kannattaa kokeilla, mikäli mielestäsi SimCity yhdistettynä Monopoliin kuulostaa hyvältä idealta.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: P200, 32 Mt RAM, 1024x768 -resoluutioon kykenevä näytönohjain
Tiedostonimi: hotel11.zip

Hurvana 3 Windows

Hurvana 3

Veikko Heinonen Oy 2000

Hurvana III on suoraviivaista mättöä ja seikkailua. Tehtävänä on pelastaa ensin Hurvana Urholassa mellastavien vihulaisten kynsistä ja lähteä tuhoamaan jos jonkinmoista vihollista ja pahista. Ihan näin yksinkertainen peli Hurvana III ei ole, ja se on pelattavuudeltaan ihan onnistunut peli, vaikkei grafiikat ole mitenkään erikoisia, eikä animaatioita sen kummemmin löydy. Mutta silti, Hurvana 3 on erittäin monipuolinen. Suositellaan!

Rekisteröintiavaimet: Käyttäjä: "Ja vielä ilmaiseksi", Koodi: "o98pi-ly3cK"

Lajityyppi: Roolipeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Windows 95/98/NT tai uudempi
Tiedostonimi: hurva311.zip

Kävijöiden näkemys: 7/10 (1 arvio)

Hyppyheikkien sumopaini DOS

Hyppyheikkien sumopaini

T. Korppi 1997

Hyppyheikkien sumopaini on luomus, toimii vastavoimana nykyajan todellisuudenhakuisia pelejä vastaan. Tämän se tekee hyvin yksinkertaisella tikkugrafiikalla sekä monipuolisella säätövalikoimalla.

Hyppyheikkien sumopainissa kaksi ulkoavaruuden musculialaista ottelee toisiaan vastaan. Tavoite on saada vastustajan pää kalahtamaan maahan tai mahdollisiin seiniin. Pelaaja ohjaa oman sumopainijansa jalkoja, joiden liikkeitä voi monella tavalla ohjailla.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 486, mutta nykykoneilla DOSBox ja sen toimivuus tärkeää
Tiedostonimi: sumo144.zip

I Have No Tomatoes Mac Linux Windows

I Have No Tomatoes

MHGames 2004

I Have No Tomatoes on tyylikäs kaksin- tai yksinpelattava arcadepeli, jossa keltaiset tomaatit listivät kaikkia muun värisiä tomaatteja pommeilla ja muilla viritelmillä. Vähintäänkin erikoisesta ideasta on saatu aikaiseksi hauskaa ja veikeää ajanvietettä, jonka parissa kuluu tasan kymmenen minuuttia per pelikerta.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium II, 64 Mt RAM, OpenGL-yhteensopiva näytönohjain (Voodoot 1, 2 ja 3 eivät kelpaa)
Tiedostonimi: tomat15.zip

15.7.2005 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 8/10.

Kävijöiden näkemys: 8/10 (1 arvio)

8
I've Got Some BALLS! Windows

I've Got Some BALLS!

Shatterstorm 1999

Tyylikäs ja leppoisa taitopeli, jonka parissa kuluu useita tunteja vailla kyllästymisen pelkoa. Omaperäisen ideansa ja hienon toteutuksensa vuoksi paikka Suomipelien eliitissä on taattu.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 166 MHz Pentium, 32 Mt RAM, DirectX 6.0, Direct3D:tä tukeva 3D-näytönohjain
Tiedostonimi: balls102.zip

21.7.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut FearMTC.

Peli sai arvosanan 9/10.

Kävijöiden näkemys: 8/10 (5 arviota)

9
iDrop Dead: Flower Edition Mobiililaitteet

iDrop Dead: Flower Edition

Ttursas Ltd. 2009

Flash-pohjainen Drop Dead on nyt myös saatavana iPhonelle. Pelissä kuritetaan räsynukkea olan takaa interaktiivisessa ja skrollaavassa maailmassa. Nurkat ovat täynnä sirkkeleitä, pommeja ja pomppulautoja takaamassa täydellisen tuhon. Omituinen huumori tekee pelaamisesta hauskaa. iDrop Deadin versio 1.3.0 tunnetaan kukkaisversiona, koska Applen AppStore ei hyväksynyt pelissä aiemmin runsaasti vuodatettua verta ja irtoilleita jäseniä.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: iPhone tai iPod Touch

Invataxi DOS

Invataxi

Åkesoft 1994

Invataxissa on tarkoituksena toimia invataksin kuljettajana, ja viedä asiakkaat heidän toivomiinsa paikkoihin. Tämä ei ole helppoa, koska äänet ovat hyvin epäselviä. Erikoisuutena äänet saa kuulumaan myös piipperistä. Åkesoftin tyylinäyte vuodelta 1994.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: VGA-näyttö, hiiri
Tiedostonimi: invat10.zip

7.7.2004 julkaistun arvostelun on kirjoittanut pllk.

Peli sai arvosanan 3/10.

3
Iron Birds Windows

Iron Birds

Erno Kuusela 2000

Iron Birds on kevyt sivulta kuvattu moninpeliräiskintä, jossa lennellään lentokoneilla pitkin poikin erilaisten maisemien yllä, tietenkin fragit mielessä. Peliä voisi kenties sanoa "köyhän miehen Triplaneksi", koska aihe on jotakuinkin sama. Iron Birdsistä ei tosin löydy tukikohtia, vaan se on täysin suoraviivaista räiskintää. Pääseehän pelissä muokkaamaan lentokoneiden ominaisuuksia, mutta pääosaa näyttelee räiskintä. Jos kaipaat kelpoa nelinpelihulluttelua, tässä olisi yksi kelpo peli.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Beta
Vaatimukset: Pentium-prosessori, 8 Mt RAM, VGA-näyttökortti
Tiedostonimi: ironb07.zip

Isowiha DOS

Isowiha

Mika Keränen, Mika Puurula & Co. 1998

Isowiha on vuoropohjainen sotastrategia kahdelle tai yhdelle pelaajalle. Pelissä taistellaan toisia vastaan kaikella sodan tuhokoneilla, kuten tankeilla, tykistöllä sekä jalkaväelläkin. Maisemat ovat tuttuja toisen maailmansodan taistelutantereita, esimerkiksi Normandia. Isowihassa voi asettua joko Saksan, USA:n, Neuvostoliiton tai Suomen puolelle.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium, SVGA, SoundBlaster/GUS
Tiedostonimi: isowi101.zip

Kävijöiden näkemys: 1/10 (1 arvio)

Iter Vehemens ad Necem Linux DOS Windows

Iter Vehemens ad Necem

Timo Kiviluoto, Tuukka Virtaperko & Heikki Sairanen 2001

Iter Vehemens ad Necem, eli lyhyesti IVAN, on kotimainen avoimen lähdekoodin projektina toteutettu roguelike-peli, jossa pelaaja astuu synkkään luolastoon taistelemaan monenmoisia hirviöitä vastaan. Kuolema on pelissä lajityypille uskollisesti lopullinen, joten luvassa on lukuisia pelin alusta aloittamisia.

Pelin valtteja ovat muun muassa sen kehittynyt materiaalijärjestelmä, taitokohtaiset kokemuspisteet ja kätevä graafinen käyttöliittymä. Lajitovereitaan helpomman lähestyttävyyden ansiosta peli soveltuu niin luolastojen koluamiseen tottuneille veteraaneille kuin lajityyppiin tutustumattomille sankareillekin.

Lajityyppi: Roolipeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Pentium 266 MHz, 48 Mt RAM, Windows 9x/ME/XP/2000
Tiedostonimi: ivan050.zip

7.7.2005 julkaistun arvostelun on kirjoittanut TZ.

Peli sai arvosanan 8/10.

Kävijöiden näkemys: 9.5/10 (2 arviota)

8
Javelin 2000 DOS

Javelin 2000

Kimmo Ollila 2001

Nyt on aika laittaa keihäänheittotulokset uusiksi. Javelin 2000 on mukava DOS-peli, jossa viisi kilpailijaa, joista osa voi olla tietokoneen ohjaamia, ottavat toisistaan mittaa keihäskilpailussa. Pelin pelaamisen oppii nopeasti, sillä heitossa käytetään ainoastaan yhtä näppäintä. Kuitenkin näennäisen yksinkertaisen pelin ääressä saattaa huomaamatta vierähtää pitkiäkin aikoja.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 386, DOS, VGA
Tiedostonimi: jav2k_115.zip

18.2.2004 julkaistun arvostelun on kirjoittanut pllk.

Peli sai arvosanan 6/10.

Kävijöiden näkemys: 9/10 (1 arvio)

6
Jewels Mobiililaitteet Windows

Jewels

MHGames 2008

MHGamesin uusin tuotos on Bejeweled laitettuna uusiksi XNA-painoksena. Jewels on yksinkertainen puzzlepeli, jossa arvokiviä yhdistellään kolmea suuremmiksi putkiksi. Toimintaa raamittaa kivat pikku grafiikkakikat, kuten laineileva vesi ja jalokivien kiiltely.

On huomionarvioista, että peli vaatii toimiakseen Microsoftin XNA 2.0 ja .NET 2.0 -raamikot. Näiden lataamiseen annetaan ohjeet pelin kotisivulla. Monet Windows Vista -tietokoneet pystyvät pyörittämään Jewelsiä silti ilman mitään apuja.

Saatavilla myös Google Android-mobiilialustalle Android Marketin kautta.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Windows XP SP2, Vista sekä XNA 2.0 ja .NET 2.0 -raamikot tai Android-puhelin
Tiedostonimi: jewel10.zip

Jimmy's Lost His Marbles Windows

Jimmy's Lost His Marbles

Kloonigames 2006

Jimmy's Lost His Marbles on yksinkertainen, mutta hauska puzzlepeli, jossa kerätään marmoripalloja kolmen joukkoina Jimmy-pojan päästä. Asetelmaan lisää haasteen se, että palloihin vaikuttaa painovoima. Jokaisella poistetulla murikalla on siis merkitystä pelitilanteen edistymiseen.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Virallisia ei tiedossa. Melko nykyaikainen tietokone, hiiri ja Windows
Tiedostonimi: download.php?file=marbles.zip

Jimmy's Lost His Toilet Paper Windows

Jimmy's Lost His Toilet Paper

Kloonigames 2008

Ohhoh, pääsi Jimmyn vessapaperi karkuteille! Jimmy's Lost His Toilet Paperissa ohjataan pikku Jimmyä keräämässä vessapaperiansa tasohyppelymäisissä kentissä. Vessapaperi käyttäytyy fysiikan lakien mukaisesti, ja lisää näin ongelmanratkaisua peliin.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 1 GHz, 256 Mt RAM
Tiedostonimi: jimmt01.zip

Joe DOS

Joe

Warp 1998

Joe on tasohyppelyälypeli, jota ei todellakaan voi suositella helposti hermostuville henkilöille tai niille, jotka eivät tykkää pelin genrestä. Kenttien aloittaminen alusta vahinkokuoleman jälkeen on mitä turhauttavinta, ja siksi on syytä pitää teräaseet loitolla peliä pelatessa. Joen kenttiä on toista kymmentä, ja ne ovat todella hyvin tehtyjä miksi myöskin julmetun haastavia. Joeta voi suositella lähinnä todellisille pähkäilypelien ystäville. Aika rajallisesta sektorista välittämättä peli ansaitsee puhtaan seiskan.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 386
Tiedostonimi: joe212l.zip

20.5.2007 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Tomppu.

Peli sai arvosanan 7/10.

Kävijöiden näkemys: 10/10 (1 arvio)

7
Just An Other Space Shooter Windows

Just An Other Space Shooter

Fingersoft 2002

Just An Other Space Shooter on kolmiulotteista grafiikkaa hyödyntävä räiskintäpeli, jossa ammutaan päreiksi joukoittain asteroideja sekä toisia avaruusaluksia. Peli on idealtaan äärimmäisen yksinkertainen, mutta samanaikainen kaksinpeli pelastaa paljon.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Windows, 32 Mt RAM ja OpenGL-yhteensopiva näytönohjain
Tiedostonimi: jaoss13.zip

24.4.2004 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 6/10.

Kävijöiden näkemys: 9/10 (1 arvio)

6
Just Another Worms Clone Windows

Just Another Worms Clone

Markus Ilmola 2002

J.A.W.C. on Markus Ilmolan näkemys kolmiulotteisesta Wormsista. Näkemys on kieltämättä ikävän karu: väsähtäneet grafiikat, ei lainkaan omia ideoita eikä pelin asetuksiakaan pääse nimeksikään rukkaamaan. Tämä Worms-visio on vielä beta-vaiheessa, mutta uusia versioita ei ole tullut aikoihin.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Beta
Vaatimukset: 400 MHz kone, 3D-kortti
Tiedostonimi: jawc50b.zip

1.8.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 5/10.

Kävijöiden näkemys: 1/10 (1 arvio)

5
KaBoom DOS

KaBoom

Jere Sanisalo & Esa Wiik 1996

KaBoom on jälleen uusi jäsen suomalaisten unohdettujen luolalentelyiden kerhoon. Syitä varsinaisesti tähän ei ole; pelinä KaBoom pärjää aivan hyvin kilpailijoilleen. Peli sisältää kaiken luolalentelyyn olennaisesti kuuluvan, eli erilaiset alukset (V-siipi on tietenkin mukana) sekä roima määrä aseita, kenttiä ja asetuksia. Erityisiä ominaisuuksia, joilla KaBoom erottuisi massasta, jää kuitenkin kaipaamaan.

Luolalentelyn ystäville KaBoom on kuitenkin jälleen kerran mukava annos moninpelaamisen loistohetkiä.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: 486, VGA-näytönohjain, DOS
Tiedostonimi: kboom057.zip

Kaipuu Windows

Kaipuu

Virtanen Games 2007

Kaipuu on Suomipelit.comin Kesäkarnevaalien 2007 voittajapeli, joka kuvaa rakkaan menetyksen jälkeisiä tunteita. Pelihahmon sielu on kuollut, eikä hän tunne enää muuta kuin vihaa ja rakkautta. Pelaajan tehtävä on Tuonelaan eksyneiden sielun sirpaleiden kerääminen, mikä on toteutettu onnistuneesti tasohyppelytyylisesti. Kaipuun yksinkertaisuus ei kuitenkaan ole pitänyt paria bugia loitolla, mutta pelin viehätys perustuukin tunnelmaan ja kerrontaan.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Ei tietoa
Tiedostonimi: kaipu10.zip

Kävijöiden näkemys: 9/10 (1 arvio)

Kasino 2000 Windows

Kasino 2000

Harri Väisänen 2003

Kasino 2000 on laaja kokoelma rahapelejä. Mukana on Ventti, Keno ja perinteinen Pokeri sekä noin 40 näiden kolmen pelin muunnosta. Kasino 2000:n valttikorttina on myös seikkaperäiset tilastot jokaisesta pelikerrasta, tosin ne näkyvät täydellisinä vasta 10 euron hintaisen rekisteröimisen jälkeen. Kasino 2000:n graafinen ulkoasu on hyvin windowsmainen ja näin ollen siis ikävän yllätyksetön.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: Windows 95/98/ME/2000/XP
Tiedostonimi: ksn2k_346.zip

Kiihdytyspeli Windows

Kiihdytyspeli

Siilisoftware 2001

Nimensä mukaisesti Kiihdytyksessä ajetaan kiihdytysautoilla kilpaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole drag racing -kisat, vaan menopeleinä on lukuisia malleja Fiateista Pontiaceihin. Peli ei ole myöskään pelkkää talla pohjassa kaasuttamista, oikeastaan suurin osa ajasta Kiihdytystä pelatessa kuluu talouden hoitoon ja kaupan hierontaan. Tony Rasmuksen Kiihdytyspeli on äärimmäisen buginen, mutta muuten varsin vakuuttava autourheilupeli.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 100 MHz Pentium, 16 Mt RAM, Windows 98 ja näytön tarkkuus 800*600
Tiedostonimi: kiihp174.zip

6.4.2005 julkaistun arvostelun on kirjoittanut nikoj.

Peli sai arvosanan 4/10.

Kävijöiden näkemys: 7.4/10 (8 arviota)

4
Killer 18 DOS

Killer 18

B4 Games 2000

Killer 18 on peli, jossa sinun on tarkoitus tappaa kaikki, keinolla millä hyvänsä. Aseita löytyy paljon, singosta haulikkoon. Pelin toiminta on suhteellisen suoraviivaista, ja kuten arvata saattaa, pelissä ei ole juonen hiventäkään. Onneksi sitä ei tässä pelissä tarvita. Grafiikoita ei voikaan juuri kehua. Ne ovat lähinnä epämääräistä mössöä ja aseiden kuvista ei esimerkiksi saa selvää, ja kentät ovat turhan pieniä. Näistä kaikista virheistä huolimatta Killer 18 on hauskaa ajanvietettä, ja mikäs sen hauskempaa on kuin tikku-ukkojen päätön räiskintä (tuhoutuvissa ympäristöissä).

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Beta
Vaatimukset: 486
Tiedostonimi: k18_11.zip

Killing Engine Windows

Killing Engine

Seven Shapes Studios 2010

Killing Engine on ylhäältäpäin kuvattu, toiminnantäyteinen sotapeli, joka on pelattavissa vain moninpelinä netin välityksellä. Sotiminen on hauskaa, minkä lukuisat aseet ja monipuoliset kentät takaavat. Ruudinkatkuisten pelien päätteeksi parhaat pelaajat kiillottavat sotilasarvoaan.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 1,0 GHz:n suoritin, 256Mt RAM, ATI x800 tai GeForce 6 -sarjaa vastaava näytönohjain, 1/1 megabitin internetyhteys

Knock The Monster Windows

Knock The Monster

Kloonigames 2008

Knock The Monster on yksinkertainen peli, jossa koetetaan kaataa hirviön näköistä pölkkyä kumoon painolla. Tähän pyritään piirtämällä metalliketjua eri tavoin. Tulos nähdään, kun pelifysiikat kytketään päälle. Mörön kaaduttua edetään seuraavaan tasoihin, joissa punaisten teräspalkkien lukumäärä nostaa vaikeusastetta. Hauskan fysikaalinen peli-idea yhdistyy Knock The Monsterissa erinomaiseen taustamusiikkiin.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 1 GHz, 256 Mt RAM
Tiedostonimi: knock01.zip

KoiraTappelu 2: Taistelumme DOS

KoiraTappelu 2: Taistelumme

The Parviirus 1999

Koiratappelu 2: Taistelumme on takavuosien legendaarinen lentokoneräiskintäpeli. Näyttävä, välillä liiankin tarkka grafiikka sekä laaja määrä ominaisuuksia tekevät lentelystä varsin nautinnollista. Koiratappelu 2:sta innostuneita varoitettakoon siitä, että peli aiheuttaa addiktiivisuutta. Huomionarvoista on, että Koiratappelu 2:n taisteluilla on selostaja.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 150 MHz Pentium, 16 Mt RAM ja VESA 2.0-standardia tukeva näytönohjain
Tiedostonimi: kt2_10.zip

Kävijöiden näkemys: 9/10 (2 arviota)

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö