latausikoni

Lataa pelit (Bittorrent)
magnetMagnet-linkki

Keskustele:
#suomipelit.com @ ircnet

Pelitietokanta

Tälle sivulle on koottu Suomipelit.comin pelitietokanta ja arvostelut sellaisena kuin ne olivat sivuston sulkeutuessa. Tietojen paikkaansapitävyydestä ei ole kaikkien pelien osalta takuuta.

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö

Bloody Zombies Windows

Bloody Zombies

Kloonigames 2007

Bloody Zombies on 128x96-resoluutiolla pyörivä peli, jonka ideana on tappaa zombit ruohonleikkurilla, kerätä avaimet, selvitä kasvavasta verilammikosta ovelle ja pelastaa Barbara. Peliä voi pelata myös Xbox 360:n ohjaimella.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 1 GHz, 256 Mt RAM
Tiedostonimi: blozo01.zip

BoaBite 3D Windows

BoaBite 3D

RedLynx Ltd. 1999

BoaBite 3D on tervetullut uudistus matopelien joukkoon. Kolmiulotteisessa maailmassa matoilu on huomattavasti hupaisampaa kuin tavallisessa neliössä kiemurteleminen, ja BoaBiten pariin tuleekin palattua silloin tällöin. Valitettavasti kehnot äänet ja heikko uudelleenpelaamisarvo syövät peli-iloa ikävän runsaasti.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: Pentium 120 MHz, 16 Mt RAM
Tiedostonimi: bbite10.zip

23.7.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut TZ.

Peli sai arvosanan 6/10.

Kävijöiden näkemys: 5/10 (1 arvio)

6
BOFH: Servers Under Siege Windows

BOFH: Servers Under Siege

Electric Harem 2003

Olet BOFH, Bastard Operator From Hell, ilkeä tietokonevastaava koulussa. Eräänä aamuna saavut myöhässä töihin ja koet ikävän yllätyksen: koulu on tyhjillään, koska sen on kaapannut ilkeä Internet Salvation Force -niminen terroristiryhmä ottaen palvelimet, työasemat ja reitittimet panttivangeiksi! Tästä suuri BOFH ei tykkää, ja päättää antaa terroristeille turpaan niin että tukka lähtee. Okei, se siitä juonesta. Toteutukseltaan BOFH on hyvin onnistunut ja grafiikka täyttää kaikessa karuudessaan tehtävänsä. Pelattavuutta on optimoitu maksimiin.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 486 tai parempi, 5 Mt RAM, DirectX
Tiedostonimi: bofh15.zip

Kävijöiden näkemys: 9.2/10 (5 arviota)

Boom! Boom! Driller! Windows

Boom! Boom! Driller!

Ass Hat Designs 2006

Strateginen räjäyttelypeli Boom! Boom! Driller! sisältää erilaisia pulmatilanteita, joissa tarvitaan taktikointia, tunneleita ja räjäyttelyä. Pelaajan apua tarvitaan muun muassa metrotunnelin tekemisessä, mutta myös melko hämäräperäisissä toimeksiannoissa. Haaste peliin syntyy työn budjetoinnista ja siitä, ettei tuhoa esimerkiksi työmaan lähistöllä olevia rakennuksia.

Hieman retroilevan näköinen Boom! Boom! Driller! sisältää mielenkiintoisen indie-yhtyeiden soittaman soundtrackin.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 1 GHz, 128 Mt RAM, Windows XP (Suomipelit.com arvio)
Tiedostonimi: bbd102a.zip

BoulderMania Windows

BoulderMania

K3wl D00dz 2002

BoulderMania on letkeä ja mukaansatempaava ongelmanratkomispeli viimeistellyllä ja hiotulla ulkoasulla.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: DirectX 7.0, 24-bittiset värit
Tiedostonimi: bmani10.zip

1.6.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut jalaine.

Peli sai arvosanan 6/10.

6
BoulderMania Gold Edition Windows

BoulderMania Gold Edition

K3wl D00dz 2003

Kuten nimikin jo kertoo, on tässä kyse BoulderManian parennellusta versiosta. Itse peli on samaa tuttua älynystyröiden vaivaamista kuin edeltäjänsä.

K3wl D00dz on keskittynyt lähinnä pelin koristelemiseen ja viimeistelyyn. Mutta mikäs siinä, kun pelissä ei juuri paranneltavaa ollutkaan. Pelaajia hemmotellaan tällä kertaa äänillä, musiikilla sekä vaihdettavilla värikuorilla - ja mikä parasta, mukana tulee myös kenttäeditori. Kaikki tämä on hienoa, valitettavasti vain osa alkuperäisversion viehätyksestä on kadonnut matkan varrella.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: DirectX 7.0, 24-bit värit
Tiedostonimi: bmage10.zip

Bowling Evolution Windows

Bowling Evolution

Bowling Evolution Team 2006

Bowling Evolution tuo keilauksen suomipelien urheilukategoriaan. Mukana on mahdollisuus pelata ystävien kanssa samalla koneella perinteistä keilausta, kuten myös erityistä 'haastekeilausta'. Omaa keilaustaitoaan voi verrata muihin Bowling Evolutionin on Internet-pistelistoilla.

Lajityyppi: Urheilu
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: 1 GHz prosessori, 3D-näytönohjain, Windows XP/2000/Vista
Tiedostonimi: bowle107.zip

Box Mania Windows

Box Mania

Johan Kurka 2002

Kuka muistaa vanhan Sokoban-aivonrassauspelin? Box Mania käyttää samaa peli-ideaa tämän klassikkopelin kanssa.

Pelaaja sysätään labyrinttiin, joka on täynnä kaikenlaista rompetta. Kaiken sekalaisen keskeltä löytyy laatikoita, joita täytyy liikutella niille varatuille paikoille, jotta tie seuraavaan labyrinttiin olisi vapaa. Ajattelemattomuudella voi kuitenkin möhliä koko läpivetoyrityksen, koska laatikoita ei saa vedettyä pois esimerkiksi nurkista. Box Mania ei ole kovin näyttävä peli, mutta nykyajan aivottomille räiskintäpeleille se on loistavaa vastapainoa.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: Pentium, resoluutio 800x600, 16 bittiset värit, 16 Mt muistia
Tiedostonimi: boxma101.zip

Boxed Windows

Boxed

K3wl D00dz 2003

Boxedissa on tarkoituksena poistaa pelikentällä olevat palikat klikkaamalla samanvärisiä, vierekkäin olevia palikoita. Idea on siis nähty moneen kertaan ennenkin, mutta silti peliä jaksaa pelata tuokion jos toisenkin. Pelin toteutus on siisti ja tyylikäs, mutta esimerkiksi asetusmahdollisuudet puuttuvat tyystin. Palikkapelien ystävät pitänevät Boxedista.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Windows, DirectX 7
Tiedostonimi: boxed102.zip

4.3.2005 julkaistun arvostelun on kirjoittanut pllk.

Peli sai arvosanan 5/10.

5
Brixor II DOS

Brixor II

V-M Österman 2001

Brixor on hienosti toteutettu 2D-peli, jossa Arkanoidin tavoin pomputellaan palloa mailalla hajottaen ylhäällä olevat tiilet. Joskus tiilistä tulee boonuksia, joskus ei, ja hajonneista tiilistä irtoaa kiviroskaa, mitä pitää varoa. Laadultaan Brixor on reilusti yli mukiinmenevän. Komeat grafiikat yhdistettyinä hauskoihin yksityiskohtiin tekevät pelistä ilon silmille, vaikkei resoluutio ei ole kovinkaan iso. Vain pelattavuudessa Brixor ei lyö itseään läpi. Mutta tämänhän voi antaa anteeksi, eikö?

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: P120+, hiiri, Windows/DOS, näytönohjaimen VESA-tuki (640x480x16), SoundBlaster-yhteensopiva äänikortti.
Tiedostonimi: brix2_10.zip

Cacodemon's Barbecue Party in Hell Windows

Cacodemon's Barbecue Party in Hell

Kloonigames 2006

Nyt kokataan kissanpoikasia helvetin porteilla! Pelissä ohjataan beholderin näköistä yksisilmäistä demonia, jolla yritetään kyniä ja grillata mahdollisimman monta kissanpentua ennen pelin päättymistä. Kissanpoikia estetään tippumasta hukkaan beholderia liikuttelemalla.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 1 GHz, 256 Mt RAM
Tiedostonimi: cacod01.zip

Capman Windows

Capman

Jani Immonen 1999

Capman on kuin Pacman, mutta aseilla. Alkuperäisen Pacmanin haamupahikset ovat historiaa ja vastassa ovat jo Capsulesta tutut punaiset, keltaiset ja siniset möröt. Kentät voi painella läpi ilmankin aseita, koska päämääränä on hakea kentän kaikki kapselit, mutta tehtävä helpottuu kunnon tuliaseen, esimerkiksi minigunin avulla roimasti. Capmania on mahdollista pelata kaksinpelinä yhden tietokoneen äärellä tai jopa verkkopelinä, mikä on suomalaiselle pikkupelille varsin epätavallista.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 100 MHz Pentium, 16 Mt RAM, Windows 95/98, DirectX 6
Tiedostonimi: capma101.zip

Capsule Windows

Capsule

Jani Immonen 1999

Capsule on pirteä Tetriksen tapainen puzzlepeli, jossa uuteen tasoon pääsemisen avain on onnistunut yritys tuhota kaikki örmyt. Pikku örvelöiden määrä lisääntyy sitä mukaa mitä korkeammille tasoille mennään, ja lopuksi Capsulen pelaaminen onkin melko hektistä. Yksinkertainen Capsule on hauskaa, joskin ehkä lyhyttä ajanvietettä kaikille mahdollisille ihmisille. Erittäin haastava se ainakin on.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: Pentium 100 Mhz, 16 Mt RAM, Windows 95 ja DirectX 5
Tiedostonimi: capsu12.zip

13.12.2007 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 8/10.

8
Chest Windows

Chest

The Royal Elite Ninjas Inc. 2009

Chest on puzzlepeli, aseeton pelihahmo kerää avaimia kentänläpäisyoveen ja väistelee matkan varrella vihollisia. Aivopähkinät syntyvätkin vihollisten sijoittelusta. Yksi vihollistyypeistä ampuu pelaajan, jos niiden kanssa erehtyy suoraan linjaan. Toista täytyy hyödyntää ajamalla se veteen. Vihollisten manipulointi on kiinni isoista kivenlohkareista, joita pelihahmo työntää.

HUOMIO WINDOWS VISTA -KÄYTTÄJÄT. Käynnistäkää pelinne "Vistarunme.bat"-tiedostoa klikaten. Chest.exen napauttaminen voi johtaa koneen kaatumiseen blue screen of deathin siivittämänä.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Nykyaikainen tietokone, Windows XP, Vista

Choke on my Groundhog, YOU BASTARD ROBOTS Windows

Choke on my Groundhog, YOU BASTARD ROBOTS

Kloonigames 2008

Retroileva Choke on my Groundhog on nopeatempoinen räiskintäpeli, jossa vikkelästiliikkuvalla pelihahmolla ammutaan paljon pahiksia. Melko tekoälyttömät viholliset on helppo napsauttaa, mutta kasvavassa ylivoimassa täytyy olla tarkkana liikkeistään. Yksi osuma viholliseen tappaa.

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 1 GHz, 256 Mt RAM
Tiedostonimi: grhog05.zip

CigWorm Windows

CigWorm

Fury Productions 2002

Tiivistettynä peli on erittäin taidokasta työtä, josta saamme kiittää Fury Productionsin koodaajaa. Grafiikat ovat hieman takkuilevat, mutta silti matopelille erittäin onnistuneet, kyllä voittaa tavalliset 2D viritykset. Tämä peli sopii ertiyisesti ajanvietepeliksi, mutta suuremmalla pelaamisella tähän kyllästyy liiankin nopeasti simppelin ja käytetyn idean takia.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Beta
Vaatimukset: Yli 400 MHz prosessori, OpenGL-yhteensopiva näytönohjain
Tiedostonimi: cworm08.zip

Cinnamon Beats Mobiililaitteet Pelikonsolit Windows

Cinnamon Beats

Secret Exit 2007

Cinnamon Beats on rytmipeli, jossa tennispalloja ammutaan esineiden päälle synnyttäen erilaisia ääniä, yrittäen toistaa mahdollisimman hyvin tietokoneen antaman esimerkkiäänen.

Assembly Summer 2007 -tapahtumassa gamedev-kompoon osallistunut Cinnamon Beats on vielä pre-alpha -tilassa ja tullaan julkaisemaan näillä näkymin loppuvuodesta 2008.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Beta
Vaatimukset: 1 GHz, 128 Mt RAM, OpenGL-yhteensopiva näytönohjain
Tiedostonimi: cbeat070.zip

Kävijöiden näkemys: 7/10 (1 arvio)

City of Rauma Mac Windows

City of Rauma

Juho Ruohola, Matti Ruohola, Matti Mustonen 2007

City of Rauma on SimCitymäinen kaupunginrakennuspeli. Pelin tavoitteena on rakentaa kaupunki, jonka asukkaat ovat tyytyväisiä, eli asuinrakennusten lisäksi pitää ottaa huomioon viheralueet, julkiset palvelut ja muut juoksevat asiat.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: WinXP tai Mac OS X 10.2, vähintään 1024x768 resoluutio
Tiedostonimi: rauma15.zip

Kävijöiden näkemys: 6/10 (1 arvio)

Counterbalance Windows

Counterbalance

Bombsquad 2009

Näppärän yksinkertainen mutta koukuttava Counterbalance on tasopainoilupelien uusi tulokas. Ruudulla on lukuisia punaisia palloja ja yksi valkoinen pallo. Piirtämällä tai poistamalla ympyrän muotoisia kappaleita kentästä ruudun rakennelmaa pystyy kääntämään, kierittäen palloja sen mukana. Kentän läpäisy onnistuu tiputtamalla valkoisen pallon ulos kentältä, kun punaisten täytyy pysyä näkyvissä. Rauhallinen avaruusmusiikki tahdittaa tätä pähkäilypeliä.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Nykyaikainen tietokone, Windows XP, Vista

Crayon Physics Windows

Crayon Physics

Kloonigames 2007

Kloonigamesin Crayon Physics on innovatiivisin suomipeli pitkään aikaan. Lyhyestä kestostaan huolimatta se on oivaltava ja erittäin hauska pelata.

Crayon Physicsissä piirretään liiduilla muotoja kenttään, jossa pallo täytyy saada osumaan toisella laidalla olevaan tähteen. Varsinaiseen pelivälineeseen siis vaikutetaan vain epäsuorasti. Piirrettyihin palikoihin ja palloon kohdistuu fysiikan lait (siis ne tippuvat, ja niillä on koon mukaan laskettu massa), mikä tekee pelkästään pelillä leikittelystä virkistävän hauskaa.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 1 GHz, 256 Mt RAM
Tiedostonimi: crayo01.zip

Crayon Physics Deluxe Mobiililaitteet Windows

Crayon Physics Deluxe

Kloonigames 2009

Vuoden 2007 innovatiivinen Crayon Physics laajeni kokonaiseksi peliksi Deluxe-version myötä. Kloonigames tarjoilee maksaville asiakkailleen hauskan ja todella joustavan fysiikkapulmapelin, johon ihastumista on vaikea välttää. Helppo vaikeusaste on Crayon Physics Deluxen jonkinasteinen ongelma, mutta tilannetta voi lähteä korjaamaan itse tehdyillä tasoilla. Peli sopii kaikille pelaajille vauvasta vaariin.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Demo
Vaatimukset: 1 GHz, 512 Mt RAM, Windows XP/Vista, DirectX 9.0c, .Net Framework 2.0
Tiedostonimi: cpd52.zip

11.1.2009 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 9/10.

Kävijöiden näkemys: 9/10 (2 arviota)

9
Creators DOS

Creators

Mad Arab 2000

Creators -fantasiastrategiapelissä pelaajan ohjattavaksi annetaan velho, joka osaa asiaankuuluvat taiat sekä manaukset.

Creators tarjoaa pelaajalleen sekä yksinpeli- ja moninpelimuodon. Yksinpelissä seurataan tarinaa ja taistellaan hirviöitä vastaan. Tasojen päätteeksi rohmutaan kokemuspisteitä. Moninpelissä saman koneen äärellä pääsee taistelemaan kokonaisuudessaan neljä mahtivelhokandidaattia.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: Pentium -luokan prosessori, VESA 2.0-yhteensopiva näytönohjain
Tiedostonimi: creat101.zip

Crimsonland Windows

Crimsonland

10tons Entertainment 2003

Crimsonland on titaaninkovaa toimintaa alusta loppuun. Peliä on kaunis katsella, mahtava kuunnella ja mielettömän hauska pelata. Kaupan päälle Crimsonland addiktoi pelaajansa voimakkaasti. Anna sille pikkusormi, ja se vie koko käden!

Lajityyppi: Toiminta
Lisenssi: Shareware
Vaatimukset: Pentium II 300 MHz, 64 Mt RAM ja 3D-näytönohjain
Tiedostonimi: cland199.zip

27.6.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 9/10.

Kävijöiden näkemys: 9.3/10 (3 arviota)

9
Cube The Worm Game Windows

Cube The Worm Game

Kimmo Kiiski 2005

Cube The Worm Game on kolmanteen ulottuvuuteen kurottava matopeli, missä tavalliseen tapaan syödään pisteitä ja samalla kasvatetaan matoa. Kolmas ulottuvuus tuo ongelmia tilanhallinnassa, mutta tilanteen voi ottaa myös haasteena. Cube The Worm Gamen kanssa 3D-matopelikisassa mukana on vanha BoaBite 3D, mutta nyt esittelyssä oleva peli on etulyöntiasemassa uutuutensa tähden.

Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Windows 98SE/2000/ME/XP, Näytönohjain 16 Mt, DirectX 8.0
Tiedostonimi: ctw111.zip

Cyber Antero DOS

Cyber Antero

tAAt 1997

Cyber Antero on kirkas tähti suomalaisen pisteenkeräilygenren taivaalla. Asemansa se on ansainnut kauniilla ja ripeällä grafiikalla, loistavalla soundtrackilla sekä joukolla yllättävän hauskoja pikkuseikkoja. tAAtin varhaistuotantoa oleva Cyber Antero on lajityyppinsä todellinen helmi.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Nopea 486 ja VESA 1.2 -standardia tukeva näytönohjain
Tiedostonimi: cyber10.zip

11.12.2003 julkaistun arvostelun on kirjoittanut Sampo.

Peli sai arvosanan 7/10.

7

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö