Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö

Afrikan Tähti Windows

Afrikan Tähti

The Lost Spaceman of Refinition 1999

Afrikan Tähti on mitäänsanomaton arpapeli, jonka idea on tuore mutta toteutus kehno. Peli on toteutettu niin hätäisesti, että siihen ei ole edes musiikkia ehditty säveltää. Afrikan Tähti on rahapelien ja arpojen ystäville sekä hetkellistä viihdettä hakeville ehkä kokeilemisen arvoinen viihdyke – pidempää peli-iloa etsiville peliä ei voi suositella.

Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: Win9x/Me/NT/2000/XP, Pentium-prosessori
Tiedostonimi: afrit10.zip

18.3.2005 julkaistun arvostelun on kirjoittanut nikoj.

Peli sai arvosanan 3/10.

3
Harmi, että voitot ovat vain virtuaalimarkkoja.

Harmi, että voitot ovat vain virtuaalimarkkoja.

Afrikan Tähti on yksinkertainen peli, jossa on tarkoituksena raaputtaa Veikkauksen Afrikan tähti -arpaa ja lunastaa mahdollinen voitto. Jos voittoa ei tule, on mahdollisuus lunastaa uusi arpa.

Peli-idea kuulostaa hienolta, eikä pelille montaa kilpailijaa löydy. Ajatuksen tasolla idea toimiikin, mutta pelin toteutukseen olisi voinut panostaa enemmän. Grafiikka pohjautuu oikeisiin, huonosti skannattuihin Veikkauksen arpoihin. Jotta peliin saatiin vähän vaihtelua, skannattiin arpoja peliä varten jopa kaksi kappaletta. Toinen arpa on pääväriltään punainen ja toinen sininen. Onneksi voittosummia on enemmän kuin kaksi.

Raaputtamisesta lunastukseen

Raaputtaminen tapahtuu painamalla hiiren vasen nappi pohjaan ja liikuttamalla hiirtä ympäri arvan raaputettavaa osaa. Kun koko arpa on raaputettu, voi tarkistaa, osuiko voitto kohdalle. Jos arvasta on paljastunut kolme samanlaista kuviota, on voittanut rahapalkinnon. Tällöin on vuorossa arvan lunastus.

Arpaa lunastaessa ja mahdollisen voiton sattuessa kohdalle pääsee kirjoittamaan oman nimensä korkeimmat voitot -listaan, joka on edes jonkinlainen syy jatkaa pelin pelaamista. Jos taas yrittää huijata ja lunastaa tyhjää arpaa, heitetään pelaaja pelistä ulos. Näin käy myös, jos on raaputtanut voittoarvan huonosti ja hätäilee voiton lunastuksessa. Toisaalta pelissä onnistuu täysin raaputtamattoman arvan lunastus, jos siinä sattuu olemaan voitto. Lisäksi voittoarvan voi lunastaa vaikka kymmenen kertaa peräkkäin.

Väritön äänimaailma

Afrikan Tähden kruunaa kuitenkin puhdas, täysin mykkä äänimaailma. Tämä korvia hivelevä hiljaisuus koneen humistessa taustalla osoittaa saman, jonka grafiikastakin pystyi päättelemään. Tuoreeseen peli-ideaan ei ole satsattu riittävästi. Pelin teossa on hutiloitu ja siksi peli ei pitkään viihdytäkään. Pelistä ei riitä iloa sateisiksi sunnuntaipäiviksikään.

Kävijäarvostelut – 2/10

Peliin kyllästyy 5 minuutin raaputtamisen jälkeen. Isoin puute pelissä on ettei tässäkään pelissä ole ääniä. Minua peli ei kiinnostanut, mutta jollekin näistä peleistä pitävälle peli voi olla ihan hyvä.

+Yksinkertaisuus.
-Ei ääniä.
-Kyllästyy pian.
-Ei vain jaksa kiinnostaa.

2/10Aku 8.9.2006 19:22 (muokattu kerran, 8.9.2006 19:23)

Pelin ainut vika taitaa olla se, etteivät voittosummat ole aitoja ;)

2/10Jarska 31.7.2009 2:29

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö