Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö

War II: Das Schlachtfeld Windows

War II: Das Schlachtfeld

Pekka Rantanen 2005

War II: Das Schlachtfeld on yksinkertainen strateginen sotapeli, jossa tarkoituksena on kilpailevien valtioiden säälimätön nujertaminen. Parannuksia edeltäjään verrattuna löytyy huomattavasti, muun muassa paranneltu grafiikka ja Windows-pohjaisuus. Valitettavasti peliä vaivaavat panssarivoimien murskaava ylivoima muihin aselajeihin verrattuna, monet ikävät bugit sekä pelattavan vähyys. Potentiaalia War kakkosessa olisi vaikka mihin, joten toivottavasti pelin kehittelyä jatketaan.

Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Vaatimukset: 133 MHz Pentium, 32 Mt RAM, Windows
Tiedostonimi: war2_102.zip

11.3.2005 julkaistun arvostelun on kirjoittanut TZ.

Peli sai arvosanan 6/10.

6
Neuvostoliitto ei varmasti arvaa Suomen häijyjä hyökkäysaikeita.

Neuvostoliitto ei varmasti arvaa Suomen häijyjä hyökkäysaikeita.

Kuka olisi arvannut! Saksa ei sittenkään kestänyt kahden rintaman sotaa.

Kuka olisi arvannut! Saksa ei sittenkään kestänyt kahden rintaman sotaa.

Pelissä pääsee syntymään mielenkiintoisia tilanteita.

Pelissä pääsee syntymään mielenkiintoisia tilanteita.

Mistä lähtien Italia ja Neuvostoliitto ovat olleet rajanaapureita?

Mistä lähtien Italia ja Neuvostoliitto ovat olleet rajanaapureita?

Ensimmäinen War ilmestyi vuonna 2002. Se oli hyvin yksinkertainen sotapeli, jota riivasivat monenmoiset suuremmat ja pienemmät ongelmat. Siinä oli kuitenkin monia hyviä uusia ideoita, jotka estivät sen katoamisen unohduksen kammottavaan suohon. Nyt ilmestynyt War II: Das Schlachtfeld pyrkii korjaamaan edeltäjänsä ongelmat ja parantelemaan vanhoja hyviä ominaisuuksia. Mukana onkin aimo kasa uudistuksia ja parannuksia, osa hyviä, osa huonoja.

Kohti Berliiniä

Päätavoitteena War kakkosessa on tietenkin kaikkien muiden maiden täydellinen kukistaminen. Tämä onnistuu joko murskaamalla vihollisen moraali tai talous, tai sitten valloittamalla vihollisen pääkaupunki. Jos kansakunnan moraali laskee liian matalalle, uhkaa vallankaappausyritys. Joukkojen taistelukykyyn moraali ei kuitenkaan ilmeisesti vaikuta. Joukot rynnistävät yhtä innokkaasti kuolemaa päin, vaikka kotirintamalla kapina jo raivoaisikin.

Jos valtakunnan kassa menee miinukselle, on peli myös menetetty. Viidenkymmenen dollarinkin kassavaje aiheuttaa armeijan romahtamisen ja täydellisen välittömän tappion. Onneksi pelaajaa sentään varoitetaan rahakirstujen pohjien paistaessa. Rahaa menee tuotantolaitosten ylläpitoon ja palkkasotureille maksamiseen. Varoja saadaan kaupungeista kerätyistä verotuloista ja mahdollisesti myös eräältä palkkasoturilta.

War kakkosessa on kuusi palkkasoturia, joista maksimissaan kolme voi olla samaan aikaan pelaajan palkkalistoilla. Satunnaisesti töitä hakevat johtajat tarjoavat erilaisia etuja. He voivat muun muassa parantaa pelaajan joukkojen taistelukykyä, tarjota rahallista tukea tai vaikkapa tehostaa tutkimustyötä. Tietyt johtajat voivat myös saada ylennyksiä taistelujen sujuessa hyvin, jolloin myös heidän tarjoamansa etu kasvaa. Johtajilla tosin vaikuttaisi olevan vakavia itsetunto-ongelmia, sillä miekkoset tuntuvat lähtevän kilometritehtaalle pienimmistäkin tappioista.

Oman armeijan tehokkuutta voi nostaa myös tutkimalla erilaisia keksintöjä. Tarjolla on niin myrkkykaasua, tehtaiden tuotantotahdin parantamista kuin kertasinkoakin. Tutkimustyö tosin vähentää tehtaiden tuotantotahtia kolmasosalla, mutta usein keksinnöt parantavat joukkojen suorituksia niin paljon, että armeijan koossa ilmenevät puutteet korvaantuvat hyvin. Kuitenkin tutkimustyön voi myös jättää sikseen ja panostaa valtavan huonosti varustetun massa-armeijan tuottamiseen. Se onkin runsaasti tehtaita omistavalle valtiolle kenties mielekkäämpi vaihtoehto.

Silloin tällöin pelialueen yli lentää omituinen lentokone, joka pudottaa lahjapaketteja puolueettomien valtioiden maaperälle. Lahjapaketissa voi olla teknologiaa, polttoainetta tai muuta mukavaa. Siellä voi tosin olla myös ansa, joka tuhoaa paketin keränneen yksikön. Lahjapaketteja keräämällä voi nostaa oman valtionsa nopeasti teknologian huippumaaksi.

Eteenpäin kolmannen valtakunnan puolesta!

War II sijoittuu toisen maailmansodan aikoihin, jolloin kammottava suursota oli alkamassa. Pelaaja pääsee ohjastamaan yhtä kansakuntaa sodan melskeessä. Pelattavia karttoja on vain kaksi. Toinen on Eurooppaan keskittyvä ja toinen on koko maailman kattava. Euroopassa vastakkain taistelevat Suomi, Saksa, Iso-Britannia, Neuvostoliitto ja Italia. Koko maailman kattavasta kartasta Suomi ja Italia puuttuvat ja tilalla ovat USA ja Japani. Kutakin maata voi ohjata joko tietokone tai ihmispelaaja, joten maksimissaan War kakkosta pääsee pelaamaan viiden pelaajan porukalla. Pelillä on tosin outo taipumus toimia hitaammin useamman ihmispelaajan kanssa. Pelattavalla valtiolla ei ole muuta merkitystä, kuin aloitusvoimakkuus. Mitään maakohtaisia erikoisuuksia tai yksiköitä ei ole, mikäli Neuvostoliiton Siperiasta ja Iso-Britannian meren takaa saamia lisäjoukkoja ei oteta huomioon.

Ennen uuden pelin aloittamista valitaan hallitusmuoto. Tarjolla on kolme vaihtoehtoa. Ne ovat demokratia, militarismi ja kommunismi. Demokraattisessa valtiossa kaupungit tuottavat enemmän rahaa, koska poliisivaltiolta vältytään. Kommunismissa sen sijaan tehtaiden ylläpito vie vähemmän rahaa työläisten työskennellessä nälkäpalkalla. Militarismi puolestaan tasapainottelee näiden kahden välillä. Hallitusmuodon valinta ei tosin vaikuta kovinkaan paljon pelin kulkuun, sillä jokaisessa hallitusmuodossa yksi kaupunki tuottaa saman verran kuin yksi tuotantolaitos kuluttaa.

Sotimaan pääsee maalla, merellä ja ilmassakin. Kalustoa tuotetaan tehtaissa. Tehtaiden ylläpito puolestaan vaatii rahaa, jota saadaan kaupungeista verotuloina. Tehtaassa voi rakentaa jalkaväkeä, panssarivaunuja, tykistöä, ilmatorjuntatykkejä, panssarintorjujia ja myös polttoainetta. Panssarivaunut soveltuvat luonnollisesti parhaiten hyökkäykseen, mutta puolustuksessa jalkaväellä on etulyöntiasema. Koska jalkaväkeä on huomattavasti nopeampaa tuottaa kuin panssarivaunuja, ja koska jalkaväellä on voimakas puolustusarvo, ei panssarivaunuja ole mitään järkeä käyttää puolustamiseen. Tällä tavalla on hyvin estetty se, että pelin voisi voittaa vain yhtä yksikköä tuottamalla. Jalkaväkeä voi myös käyttää laskuvarjojoukkoina. Kertasinkoteknologia mahdollistaa myös panssarintorjujien tuottamisen, mutta koska ne ovat vain kertakäyttöisiä, ei niistäkään oikein hyötyä. Tykistölle on käyttöä lähinnä puolustustaisteluissa, koska se on panssarivaunuja hitaampaa. Polttoainetta tarvitaan lentokoneiden käyttöön, mutta sitä voi saada myös öljylähteitä valtaamalla, joten lentopetrolin tuottaminen ei ole kaikille maille välttämätöntä.

Merivoimat ovat myös pelissä edustettuna. Telakoilla voi tuottaa kuljetusaluksia, taistelulaivoja sekä lentotukialuksia. Taistelulaivoilla hankitaan merten herruus sekä pommitetaan rannikkoa. Lentotukialuksilla puolestaan hyökätään kaukaisempia kohteita vastaan. Kuljetusaluksia käytetään tietenkin joukkojen kuljettamiseen maihinnousua varten.

Ilmavoimat ovat edustettuna vain pommituslentojen muodossa. Lentokentiltä ja lentotukialuksilta voi pommittaa vihollisen yksiköitä ja tuotantolaitoksia. Ilmavoimien tuki onkin tärkeää niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin, sillä lentopommitukset ovat hyvin tehokkaita. Tutkimalla myrkkykaasuteknologian pääsee suorittamaan myös kaasupommituksia, jotka tuhoavat jalkaväkeä hyvin tehokkaasti.

Diplomatian koukeroita

Diplomatian osuutta on kasvatettu edelliseen osaan verrattuna. Pelaaja voi solmia hyökkäämättömyyssopimuksia ja liittolaisuuksia muiden valtioiden kanssa. Myös rauhan solmiminen on tällä kertaa mahdollista. Rauhan solmiminen tosin edellyttää, että kummankaan osapuolen yksiköitä ei ole toisen maaperällä. Tämä johtunee tekoälyn lievästä yksinkertaisuudesta.

Sotia tietokone julistaa lähinnä heikoille rajanaapureilleen, esimerkiksi Suomella pelattaessa Neuvostoliitto uhkailee ja kiristää jatkuvasti. Mikäli rahaa ei tipu, alkavat sotilaat marssia rajan yli. Myös myrkkykaasua käyttämällä voi suututtaa tietokoneita. Sen käyttö kun on kielletty kansainvälisillä sopimuksilla.

Kaupankäynti on myös mahdollista. Muilta valtioilta voi ostaa teknologiaa ja polttoainetta. Yleensä vastineeksi halutaan teknologiaa, jos sitä ei ole myös raha kelpaa. Muita valtioita voi myös kiristää rahan toivossa, mutta kiristykseen suostuvat lähinnä heikot maat. Muussa tapauksessa rajan takaa saattaa tulla kullan sijasta rautaa.

Uusimman version mukana peliin on tullut myös mahdollisuus jaettuun voittoon. Jos pelissä on jäljellä enää kaksi keskenään liittoutunutta saman ideologian omaavaa maata, annetaan pelaajalle mahdollisuus jaettuun voittoon. Tällöin pelaaja saa vähemmän pisteitä, kuin jos tuhoaisi kaikki viholliset, mutta toisaalta on se nyt mukavampaa kun ei olekaan pakko lopuksi tuhota sitä uskollisinta liittolaista.

Sana turha monen surma

War II näyttää hyvin karulta. Yksinkertaisesta ulkoasusta ei ole luovuttu, eikä siihen ole tarvettakaan. Grafiikka täyttää tarkoituksensa mainiosti. Panssarivaunut näyttävät panssarivaunuilta, tykit tykeiltä ja jalkaväki jalkaväeltä. Hieman hämäräksi tosin jää talven ja kesän vaihtuessa ruudun poikki leijailevien lumihiutaleiden tai vesipisaroiden merkitys.

Pelissä vuodenajoilla on huomattava merkitys. Talvisin Neuvostoliittoon hyökkääminen ei tunnetusti ole kovinkaan järkevää. Alueella raivoavat lumimyrskyt tuhoavat hetkessä hyökkäävän armeijan. Oman valtion alueella olevista lumimyrskyistä ei tappioita koidu. Satunnaisia lumimyrskyjä on myös muualla, mutta suurin osa tapahtuu juuri Neuvostoliiton alueella. Tästä syystä idän jättiläisellä on valtaisa puolustusetu talvisin.

Äänipuolella peli on melko köyhä. Pelin äänet koostuvat lähinnä joukkojen liikkumisäänistä, tulituksesta sekä kuolinhuudoista. Niiden toteutuksessa ei oikeastaan ole moittimista, mutta pelin musiikki on valitettavasti melko heikkolaatuista. Pelissä on kaksi musiikkikappaletta, joista kumpaakaan ei kuuntele mielellään. Onneksi musiikin saa myös kytkettyä pois päältä.

Sotasyylliset

War II: Das Schlachtfeld on periaatteessa aivan mukava pienimuotoinen strategiapeli. Siinä on kuitenkin pari pahaa puutetta. Ensimmäinen on pelattavan vähyys. Minkäänlaista kenttäeditoria ei ole, ja vain kahden kentän pelaaminen käy ennen pitkää tylsäksi.

Toinen on pelin keskeneräisyys. Bugeja löytyy runsain mitoin. Kovin vakavia bugit eivät onneksi ole, mutta ärsyttäviä kylläkin. Esimerkiksi rauhanehtoja solmittaessa tietokoneella on tapana vaatia yhä uudestaan ja uudestaan samaa teknologiaa rauhan solmimiseksi. Vaikka teknologian olisi luovuttanut viholliselle jo kymmenissä rauhanneuvotteluissa, se vaatii sitä yhä uudestaan. Myös joukkojen liikuttamisessa on muutamia rasittavia ongelmia. Varsinkin joukkojen reitinhakusysteemi tuntuu toimivan välillä aivan käsittämättömällä tavalla. Edellisiä versioita vaivannut edestakaisin seilaaminen on sentään saatu korjattua, mutta nyt yksiköillä on paha tapa tulittaa toisiaan kohteeseen liikkumisen sijaan.

Version 1.02 myötä War II: Das Schlachtfeld nousee jo aivan kelvolliseksi strategiapeliksi. Etenkin jaetun voiton mahdollisuus ja panssarivaunujen ylivoimaisuuden karsiminen ovat tervetulleita uudistuksia, joiden ansiosta peli paranee huomattavasti. Lisää pelattavaa peliin tosin vielä toivoisi, sillä kaksi kenttää on loppujen lopuksi melko vähän.

Kävijäarvostelut – 7.5/10

Tämä on yksi parhaimmista sotapeleistä mitä olen koskaan pelannut. Kaverin kanssa kun pelattiin niin oli tosi hauskaa :). Jäin itsekkin siihen koukkuun ja pelaan sitä vielä nykypäivinäkin.Tosiaan myös kun katsoi arvosteluja niin huomasin että joku oli kysynyt miksi maan valloitetaan menemällä vastustajan lipun päälle...minunkaan mielestäni siinä ei ole kovin tasaälyistä ideaa, mutta peli on kerrassaan mahtava ja siksi annoin kympin. Toivon myös että pelin tekijä jatkaa peliä vielä III osaan. Toisinaan vaikka peli esittää 1800 luvun loppupuolta on silti hassua etä nykyinen Ranskakin on siinä britanniaa...ja toisinaan kuvaa voisi laajentaa, mutta vielä pari asiaa:

Hyvää:
Hyvä idea
lentokentät
Diblomatia
Laivasto

Huonoa:
Bugit
Tankit ovat ylivoimaisia
Musiikki
Tekoäly


Muuta: Niin vielä pari asiaa...haluaisin , JOS uusi osa tulee jota kovasti toivon...niin siinä voisi olla eri vaikeustasoja..grafiikka ei ole ongelma jos se pysyy samana. Vaikeustasojen lisäksi voisi olla myös enemmän maita ja rakennuksia...Kiitos

10/10KoiviZ 18.3.2005 16:30 (muokattu 2 kertaa, viimeinen muokkaus 18.3.2005 16:32)

Paras peli mikä on tietsikal. Mun mielest on hyvä että pelissä on monta joukkoa mutta huonoa on se koska ei saa lisää linnakeita ja sotilaita!!! IHAN HYVÄ PELI !!!!!!!!!

10/10bob sinclar0 8.6.2007 23:37 (muokattu 2 kertaa, viimeinen muokkaus 8.6.2007 23:40)

Loistava ja koukuttava peli! Ajankulu jää huomaamatta tätä peliä pelatessa, ja pian huomaakin, että on pelannu tätä semmoset 2tuntia.

Huonona puolena on vain yksitoikkoisuus, eli saisi olla lisää maita & kenttiä. Uutta versiota odotellessa! Tähänasti piste-ennätys 441 Neuvostoliitolla Euroopassa :(

Mielenkiintoista alottaa esim. piiskuisella Italialla tai Japanila ja koettaa kukistaa kaikki suurmaat. Neuvostoliiton kukistaminen on erityisen vaikeaa. Britit kukistaa helposti siten, että valloittaa Norjan lentokentän ja sieltä lähettää panssarivaunun lontooseen. Tämä on myös pelin huono puoli.

E: Pakko vastata epäkohtiin, joita on muiden arvosteluissa.

Olen voittanut Japanilla, eikä se ole ollenkaan mahdotonta.

Ja kuka sanoi, että raha ei merkkaa mitään? Ei ehkä jättiläisellä Neuvostoliitolla, mutta piiskuisilla mailla Suomi, Italia ja Japani se todellakin merkkaa. En pystynyt pitämään kaikkia tehtaitani auki, koska minulle olisi tullut konkurssi.

Ja jos liittoutuneen maille menee, se julistaa sodan. Tämä on siksi järkevää, että et pysty niin vain valloittamaan sinuun liittoutunutta maata. Ja minusta on järkevää, että pääkaupunki pitää valloittaa. Ja lippu tarkoittaa sitä pääkaupunkia. Pelin pelastus on tuo Top-10 -lista. Ilman sitä tätä ei jaksaisi tahkota.

Ja Tietokonepelaajat eivät julista sotaa ennenkuin on tämän maan rajojen sisäpuolella.

10/10Niqa 6.12.2007 11:19 (muokattu 3 kertaa, viimeinen muokkaus 6.12.2007 18:34)

Mielestäni tää peli on juuri sitä mitä "pelaava pohjolan kansa" on kaivannutkin. Kavereiden kanssa pelatessa voi mennä tunti poikineen.Mielestäni tämä peli on loistava, ja odotan palavalla innolla uutta osaa. Pelin ylivoimaisesti hauskin osuus on kuin jollain piskuisella maalla yrittää hartaasti vallata maailman vaikka kaikki maat olisi käymässä päälle. Minunkin puolesta siihen sais pistää pari uutta kenttää ja taloja ja joukkoja. esimerkiksi siinä voisi vakoojat olla kivoja. grafiigatkin sais mun puolesta vähän parantua mutta samallaisetkaan ei maailmaa kaada, mutta suosittelen tätä peliä ihan jokaiselle!

10/10nasse94 15.1.2008 18:24

lopultakin löytyi jokin peli jossa on eloa, yksikään kerta ku pelaan ei tietokone tee samoja virheitä. War II: Das Schlachtfeld on erittäin moni puolinen peli jota suosittelen kaikille.

+eloisa
+moni puolinen
+yksin kertainen

-musiikki
-puutteellinen ase valikoima

9/10sami90 12.3.2006 15:35

mä tykkään täst pelist pelata noin 2-3 kaverin kaa.

tää peli o hyvä koska siin o: monipuolisia asioita, sodat, maat ja meri taistelut.

huonoja puolia on: liian vähä ''hyypiöitä jota voi hankkia plussaamaan tuotantoa, jalkaväen sota arvoa, moraalia...

muuten hyvä peli

HANKI PELI IHMEESSÄ. (yksin pelikin on hauskaa) JA MUUTEN MUUSIIKIT O IHA HYVII!!!

9/10Racki 29.4.2007 15:02 (muokattu 2 kertaa, viimeinen muokkaus 26.8.2007 16:51)

RÄMÄ PELI ON MAHTAVA! Mutta yksinkertaisuutensa takia siihen kullästyy liian pian...

9/10steiner 24.10.2008 14:36

Jes varsinaista herkkua meille strategian ystäville toivon hartaasti tämän pelin jatko-osaa ja toivon että se on parempi, näyttävämpi ja kantaa edelleen edeltäjänsä nimeä "WAR" siinä oli kaikki paitsi että musiikkia pitää parannella :)

8/10The_Wezku 3.3.2008 14:10

Aika kiva pikku peli. Tykkäsin kovasti. Jäin hiukan koukkuunkin tosin parit bugit häiritsevät :( silti aivan loistava. Tekoäly tökkii kyllä pahasti kun tein hyökkäystä niin vihollisen joukot eivät välittäneet mitään kun tankkini valoitti sen pääkaupungin. Hyvä puoli on kuitenkin moninpeli. Kun nyt jokaista maata voi johtaa ihmispelaaja. Tosin Japanilla ei ole mitään mahdollisuuksia kun se on niin kovin pieni, ainakaan jos sitä johtaa tekoäly. On kuitenkin omituista kun on jonkun kanssa liitto ja vie joukkoja sen maahan niin se julistaa sodan alueelle tunkeutumisesta :p Enemmän maitakin saisi olla. Jos pidät strategia peleistä niin suosittelen lämpimästi! Peli on myös hyvä ajankulu peli.

7/10Heegu 14.3.2005 17:31

War II on ihan kelpo peli. Peli koukuttaa vahvasti mutta ongelmiakin löytyy. Paljon ärsyttää tuo "Epäkelpo kohderuutu" sanoma, kun yksikköä ei pystyisi siirtämään oikein mihinkään suuntaan. Eurooppa-muodossa joukkojen siirtäminen meriteitse kuljetusaluksilla on tajuttoman hidasta. Suomella pelaaminen on vaikeaa, sillä heti kun joukot ovat <400km Neukkujen rajasta, tulee sodanjulistus. Ja kun määrä ratkaisee, voittomahdollisuudet ovat rajalliset.

+Koukuttava
+Hyvä moninpelinä

-Suppea
-Määrä ratkaisee
-Maita vähän

7/10tommitommi 5.2.2007 16:32 (muokattu kerran, 5.2.2007 17:09)

War II on kieltämättä hauska ainakin ensimmäisillä pelikerroilla. Pahin ongelma on ehkä pieni uudelleenpelattavuusarvo etenkin jos on valloittanut koko Euroopan Suomella, mikä on luonnollisesti kaikista lähtömaista vaikein. Suomella on nimittäin ainoastaan yksi tehdas ja Neuvostoliitto on ihan ylivoimainen naapurivaltio eikä muita maita pelin kannalta oleellisia naapurimaita löydy. Ruotsin ja Norjan valtaaminen parantaa verotuloja ja saahan sieltä yhden lentokentän, mutta muuten niistä ei oikein mitään hyödy.

Bugeihin tulee kiinnitettyä pakostikin huomiota. Automaattinen määränpäähän liikkuminen ei toimi kovin soveliaasti, vaan yksikkö juuttuu heti ensimmäiseen tielle sattuvaan esteeseen tai yksikkö ei edes lähde määränpäätään kohti alunperinkään. Kyllähän kunnollinen reitinhaku on suht vaikea koodata (pari silmukkaa ja vähän säätö vissiin), mutta kyllä siihen olisi kannattanut investoida. Äärimmäistä tuskaa liikuttaa yksitellen ruutu kerrallaan paria tusinaa yksikköä. Usein lopetan pelaamisen suoraan kun olen valloittanut Suomella Neuvostoliiton, koska en jaksa liikutella joukkoja länteen ja olen jo siinä vaiheessa niin ylivoimainen ettei siinä muutenkaan olisi juuri mitään haastetta. Pari kertaa ohjelma on myös seonnut niin etten pysty liikuttamaan ketään tai avaamaan valikoita, se tapahtui tietyssä tilanteessa mutten muista enää mikä se oli.

Pistelasku on myöskin aika erikoisesti tehty, sillä kerran valloitettuani koko Euroopan Suomella, sain vähemmän pisteitä kuin sillon, kun Neuvostoliitto miehitti melkein heti pelin alussa johtamani Suomen. On myös aika outoa, että tykistöt ovat niin ylivoimaisia sijoiteltuna suoraan linjaan. Tykistön ei nimittäin tarvitse liikkua hyökkäysruutuunsa, vaan ne voi murskata vihollisen joukot ampumalla ne juuri kun ne pääsisivät hyökkäämään. Ja jos joskus porukkaa tulee yhdessä rykäyksessä suuremmassa määrin, kannattaa pitää muutamaa tykistöä reservissä tai varata bensaa lentokoneille.

Puolestaan ehkä huomionarvoisin plussa koko pelissä on että peliin pääsee todella nopeasti ja helposti sisään, eikä vaadi viikkojen harjoittelua että osaisi edes perusjutut.

War II -pelit menevät aika kaavamaisesti, eikä uusilla pelikerroilla mitään erikoisempaa yleensä pääse tapahtumaan. Näin ollen tekoälyä voisi parantaa.

+Pienillä mailla pelaaminen mukavan haastavaa
+Pelimekaniikka toimii ihan hyvin mittaluokkansa peliksi ja maiden valtaaminen hauskaa
+Liittoumat on sisälletty peliin...
-...mutta ne toimivat vähän mielivaltaisesti ja loppujen lopuksi aika yksipuolisesti
-Bugit
-Uudelleenpelattavuusarvo ei kovinkaan korkea (riippuu vähän millä maalla pelaa)

7/10Tomppu 7.12.2007 15:26 (muokattu 2 kertaa, viimeinen muokkaus 4.10.2009 13:33)

ei ole tarpeeksi haastetta.kaikista tärkein uudistus tähän olisi enemmän kenttiä kun kummat kinkenntät ollaan pelattu läpi kaikilla valtioilla niin alkaa käymään tylsäksi.varsinkin molin peli takia tarvitaan uusi kenttä kun maat on niin epätasaiset että suurin voittaa heti.kentissäkin saisi olla enemmän valtioita.voiton voi saada vain yksi tai kaksi pelaajaa kyllä isommatkin liitot sais voittaa.

+ helppo ymmärtää

-bugit
-teko äly
-viholliset sotivat vähän
-editorin puuttuminen
-vähän pelattavaa

7/10dunimuni 13.1.2008 19:40 (muokattu 3 kertaa, viimeinen muokkaus 21.1.2008 17:39)

ihan pelattava peli muttta pitkätoikkoinen. mutta on kivaa ajan viettettä kyllä on parempiakin

6/10futaaja98 11.5.2008 19:45

Kelpo peli, tosin hieman buginen ja tekoäly on ajoittain surkeaa. Eurooppa-kenttä on parempi kuin koko maailman kattava. Siinä ongelmana on heikko Japani. Ja eikös jenkkien ja jippanin pitäisi päästä rähinöimään Tyynellämerellä, kun kerran kyseessä on sentään toinen maailmansota, nyt ne ovat eri puolilla kenttää. Pelissä pääsee syntymään erikoisia tilanteita, kuten vaikka neukkulan vallannut Suomi taistelee Virossa brittien panssarijoukkoja vastaan.

6/10viski 13.12.2008 17:48

Taas yksi loistava idea suomipelin tekiöiltä.
Jos tämä peli olisi laajempi, tekoäly kohdallaan ja bugit hiottu pois niin hyvä olisi.
Toivottavasti pelin tekijä jatkaa sarjan tekemistä ja korjaa noita asioita mitä ilmoitin.
Mutta miksi ihmeessä voittaa maan kun valtaa pääkaupungin?
Realistisuutta puuttuu mutta idealtaan loistava.

Hyvää:
Idea
Moninpeli

Huonoa:
Bugit
Tekoäly
Suppeus

5/10waqu 15.3.2005 18:28

Vähän keskeneräinen peli.Jaksaa vähän aikaa pelata,mutta pelihimo alkaa hiipua sen jälkeen.Ja toi lipun valtaaminen maista on ollut minun mielestä huono idea,nimittäin jos liittoudut ja meet sen alueelle jonka kanssa oot liittoutunu niin se julistaa sodan!!!!!Et jos peliä rupee tekeen niin pitää vähän ajatella!Bugeja pelistä löytyy aika runsaasti ,mutta mistä niitä nyt ei löytyiskään.Tätä peliä en suosittele kenellekkään!

5/10dede-fish 11.2.2007 12:06 (muokattu kerran, 18.6.2007 13:03)

War on erittäin mukava peli jonka seurassa voi viettää aikaansa........
Ei ihan. Peliä jaksaa tahkoa tietyn ajan, mutta vastaan tulevat bugit jaksavat häiritä kuten myös rahan tarpeettomuus ja puuttelinen diplomatia.

+hauska kaksin peli
+idea

-huono yksin peli
-vähän aseita
-rahan tarpeettomuus
-diplomatian yksinkertaisuus ( ei kunnollista selkään puukottamista)
-ei kauttakulku mahdollisuutta
-karttojen vähyys
-vähän maita
-liian pienet kartat
-huono grafiikka
-musiikki
-nettipelin puute
-ei kenttä editoria

PS. Teillä on silti taitoja tehkää hearts of ironille kilpailija!!!!!

2/10nikkeldo 5.12.2006 18:52 (muokattu 3 kertaa, viimeinen muokkaus 12.12.2006 16:43)

Näytä pelit aakkosjärjestyksessä | paremmuusjärjestyksessä
Hyppää sivulle A-B B-C D-F F-H H-K K-M M-P P-Q Q-S S-T T-U U-Ö